Atnaujintas 2008 vasario 22 d.
Nr.15
(1608)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Netrūko šventinės nuotaikos

Šventiškai ir įspūdingai Lietuvos nepriklausomybės paskelbimo 90-ąsias metines paminėjo Šilalės rajono žmonės. Vasario 16-tąją, šeštadienį, Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios klebonas kunigas dekanas Stasys Toleikis lygiai dvyliktą valandą pakvietė tikinčiuosius dalyvauti šv. Mišiose, skirtose Lietuvos nepriklausomybės paskelbimo 90-osioms metinėms paminėti.

Dalyvauti šv. Mišiose, pasimelsti už žuvusius dėl Lietuvos nepriklausomybės įtvirtinimo bei jos atkūrimo, atvyko Šilalės rajono savivaldybės vadovai, LPKTS Šilalės skyriaus atstovai, šauliai, Šilalės bočių organizacija su savo vėliavomis. Džiugu, kad į šias iškilmingas šv. Mišias atvyko daug jaunimo.

Šv. Mišios prasidėjo Lietuvos himnu, kurį kartu su visais tikinčiaisiais sugiedojo Šilalės bažnyčios choras. Iškilmingas šv. Mišias aukojo Šilalės parapijos kun. Stasys Toleikis. Visus sujaudino jo išsami ir jaudinanti homilija, susieta ne tik su tos dienos Evangelija, bet ir su svarbiausiu akcentu – Lietuvos 90-mečiu. Kun. S. Toleikis kvietė tikinčiuosius branginti ir mylėti savo tėvynę, jos taip sunkiai iškovotą Nepriklausomybę ir melsti Dievo Motinos globos bei jos užtarimo, kad Lietuva ir toliau žengtu doros ir pažangos keliu. Po Mišių, sugiedojus „Lietuva brangi“, visi pasuko į Šilalės kultūros centrą, kur įvyko iškilmingas Lietuvos Nepriklausomybės 90-mečio minėjimas. Čia susirinkusiuosius pasveikino rajono savivaldybės vadovai ir apdovanojo penkis labiausiai rajonui nusipelniusius asmenis.

Paskui vyko šventinis koncertas, kurį vedė aktorius Petras Venslovas, grojo Klaipėdos kamerinės muzikos orkestras „Camerata“, vadovaujamas smuikininko Vilhelmo Čepinskio, dainavo solistai Mindaugas Zimkus ir tarptautinių konkursų laureatas Rimantas Armonas.

Žilvinas PRANCKŪNAS

Šilalė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija