Atnaujintas 2008 vasario 29 d.
Nr.17
(1610)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Putinas didysis ir Putinas mažasis

Rusija keičiasi. Nuo civilizuotos – „suverenios“, Putino sugalvotos demokratijos link. Atrodo, jog jo valdymo metu prasidėję negatyvūs procesai tęsis ir toliau. Jėgų, galinčių užkirsti jiems kelią, nėra arba jos per silpnos tai padaryti.

Vladimiras Beskudnikovas

Rinkiminė agitacija Rusijos
miestų gatvėse

1999 metais Vladimiras Putinas tiesioginiame eteryje pažadėjo susidoroti su teroristais ir visais, kurie išdrįs ginklu kovoti su teisėta valdžia. „Tualetuose juos gaudysime ir unitazuose skandinsime“, – grasino naujai išrinktas prezidentas. Per aštuonerius savo prezidentavimo metus jis spėjo įgyvendinti bene visus savo grasinimus. Įkalinti, dingę be žinios ar nužudyti buvo ne tik tie, kurie pakėlė ginklą, bet ir nemažai tų, kurie išdrįso bent kiek garsiau kritikuoti esamą tvarką. Atrodo, jog sukurtai sistemai jau niekas nekelia rimtos grėsmė – jis gali ramiai išeiti užleisdamas savo vietą Dmitrijui Medvedevui, vis dažniau vadinamam „Putinu mažuoju“.


„Atskalūnai ir eretikai“

Petras KATINAS

Čiukotkos archiriejus Diomidas
su Vladimiru Putinu besibičiuliaujantį
patriarchą Aleksijų II vadina Judu

Rusijos milijardieriaus ir Čiukotkos gubernatoriaus R. Abramovičiaus valdose atsirado stačiatikių arkivyskupas (Čiukotkos archiriejus) Diomidas, kuris dabar tituluojamas pagrindiniu visos Rusijos Stačiatikių Bažnyčios hierarchų opozicionieriu. Jo pasisakymai ir dabartinių Stačiatikių Bažnyčios vadovybės kritika darosi vis labiau agresyvesnė. Neseniai Čiukotkos arkivyskupas Diomidas Maskvos ir visos Rusijos Stačiatikių Bažnyčios patriarchą Aleksijų II – pavadino Judu. Esą Aleksijus II, kaip ir Judas, išdavė Kristų netikėliams.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija