Atnaujintas 2008 kovo 7 d.
Nr.19
(1612)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Jei nusidėjai, nebijok prisipažinti

Apaštališkasis protonotaras
prof. dr. Vincas Jonas Bartuška

Gavėnia – tai metas, kai katalikai stengiasi apvalyti savo sielas iš nuodėmės. Net tie, kurie retai arba tik vieną kartą per metus eina išpažinties, stengiasi tą daryti prieš Velykas. Apie išpažintį turbūt geriausiai žino kunigai turintys didelį stažą. Vienas tokių – 66-uosius kunigystės metus skaičiuojantis Marijampolėje gyvenantis apaštališkasis protonotaras prof. dr. Vincas Jonas BARTUŠKA, per savo gyvenimą išklausęs tūkstančius išpažinčių ne tik lietuvių, bet ir italų, anglų, vokiečių, prancūzų kalbomis.


Kovo 11-osios laisvė įpareigoja

Kiekvienos šalies žmonių gerovė priklauso nuo to, kiek ji vadovaujasi krikščioniškomis vertybėmis. Kai visuomenės nariai vis labiau pažįsta Kristų bei Jo tiesas, tuomet šis dieviškųjų dalykų pažinimas ne vien tobulina jų mąstyseną, bet ir kardinaliai pakeičia žmonių gyvenimo būdus, kad jų viduje įvykęs antgamtinis gimimas juos saugotų nuo sąmoningų kalčių darymo (plg. 1 Jn 3, 9).


„Caritas dienos“ startuoja!

Vasario 24 dieną Gerojo Ganytojo parapijoje įvyko pirmasis „Caritas dienos“ renginys. Parapijos kunigo Jono Stankevičiaus pamokslas ir nuoširdus kvietimas į „Caritas“ veiklos pristatymą sutraukė saujelę susidomėjusiųjų ir panorusių tapti Lietuvos „Caritas“ bendradarbiais.


Per mokinių širdį – šventojo Kazimiero žingsniai

Zigmas Tamakauskas

Jau šeštą kartą koordinuojant Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vyriausiajai specialistei V. Kučiauskienei įgyvendinamas A. Augusčio projektas „Šv. Kazimieras – Lietuvos globėjas“. Jo tikslas – atskleisti sakralumo gyvastingumą ir aktualumą mūsų dienų gyvenime, skatinti mokinius domėtis sakraliniu menu, plėsti jų akiratį, ugdyti vertybines nuostatas, kūrybinę iniciatyvą, pateikiant visuomenei savo kūrybinių sugebėjimų atspindžius. Projektas susideda iš dviejų dalių: meninės akcijos, kurioje mokiniai vaizduoja šv. Kazimiero asmenybę, jo gyvenimo bruožus ir meninės programos. Abiejose dalyse mokinių kūrybinę veiklą nusako jų žinios apie šventąjį, sakralinis susikaupimas, vaizduotės laukas, sugebėjimas bei nuoširdumas.


Kunigų ugdymo instituto „Aqua“ susitikimas

Kun. Juozas Fakėjavas

Vasario 26 dieną Vilkaviškio vyskupijos Pastoraciniame centre Marijampolėje jaunų kunigų ugdymo grupės „Aqua“ nariai išklausė paskaitos „Bažnyčia ir ekumenizmas“, kurią skaitė VDU KTF dėstytojas kun. doc. dr. Romualdas Dulskis.


Vyras ir moteris – šeimos būsto statytojai

Bronius VERTELKA

Konferencijoje (iš kairės): Kauno
arkivyskupas metropolitas
Sigitas Tamkevičius,
Panevėžio vyskupas
Jonas Kauneckas ir vyskupas
emeritas Juozas Preikšas

Paskutinį vasario šeštadienį ir sekmadienį Panevėžyje dvi dienas vyko Lietuvos šeimų centrų konferencija „Džiaugsmo ieškojimas šeimose“. Ją rengė Lietuvos ir Panevėžio vyskupijos šeimos centrai, globojo Lietuvos Vyskupų Konferencija, rėmė Panevėžio vyskupijos kurija, Panevėžio miesto savivaldybė, miesto Kazimiero Paltaroko vidurinė mokykla, Vokietijos katalikų solidarumo akcija „Renovabis“. Konferencija vyko Panevėžio miesto savivaldybės salėje ir K. Paltaroko vidurinėje mokykloje. Šis renginys pagyvino miesto, kurio tūkstančiai gyventojų ieškoti laimės yra išvykę į užsienio šalis, veidą.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija