Atnaujintas 2008 kovo 7 d.
Nr.19
(1612)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

„Caritas dienos“ startuoja!

Vasario 24 dieną Gerojo Ganytojo parapijoje įvyko pirmasis „Caritas dienos“ renginys. Parapijos kunigo Jono Stankevičiaus pamokslas ir nuoširdus kvietimas į „Caritas“ veiklos pristatymą sutraukė saujelę susidomėjusiųjų ir panorusių tapti Lietuvos „Caritas“ bendradarbiais.

Pirmosios „Caritas dienos“ sulaukė tik kelių susidomėjusiųjų dėmesio, o jau kovo 2-ąją Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijoje vykęs antrasis „Caritas dienų“ susitikimas su parapijiečiais organizatorius nudžiugino žymiai didesniu populiarumu. Susitikimo metu buvo parodytas dokumentinis filmas apie „Caritas“ organizaciją. Organizacijos veiklą išsamiau pristatė Kauno arkivyskupijos I dekanato „Caritas“ vedėja Danutė Ševeliovienė ir Kauno arkivyskupijos „Caritas“ reikalų vedėja ses. Viktorija Maknauskaitė, SJE, Lietuvos „Caritas“ programos „Pagyvenusių žmonių slaugos ir sielovados namuose“ koordinatorė Jūratė Matikovienė bei socialinė darbuotoja Sigita Liatekė.

„Tikėjimas be darbų yra bevertis“, – kalbėjo Kauno arkivyskupijos „Caritas“ reikalų vedėja ses. V. Maknauskaitė. Ir iš tiesų, vien tik noro padėti nepakanka. Todėl „Caritas dienos“ skirtos ne tik informuoti žmones apie šios katalikiškos organizacijos veiklą, projektus, bet ir pakviesti norinčius tiesiogiai prisidėti prie karitiečių veiklos.

D. Ševeliovienė susirinkusiesiems papasakojo, jog Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijoje šiuo metu dirba septynios moterys, kurios lanko 24 šeimas, kurių nemažai sudaro vienišos motinos su vaikučiais.

Ši geros valios moterų veiklos sritis – ne vienintelė. Jau 19 metų veikia „Sriubos“ valgykla, priklausanti Kauno arkivyskupijai. Čia maitinami apie 300 benamių, buvusių nuteistųjų ir kitų skurdžiai gyvenančių, vargstančių kauniečių. Šalia valgyklos veikia ir medicinos punktas, kuriame galima ne tik gauti medicinos pagalbą, bet ir išsimaudyti, persirengti švariais rūbais.

Lietuvos „Caritas“, vykdydamas įvairiausius projektus, stokoja gerų žmonių savanoriškos pagalbos, todėl kviečia prisijungti prie savo veiklos ne tik pagyvenusius, bet ir jaunus žmones, kurie nors kelias valandas per savaitę galėtų paskirti savanoriškam darbui įvairiose programose.

Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijos klebono mons. Vytauto Grigaravičiaus inicijuotos „Carito dienos“ kol kas pradėtos rengti tik Kauno arkivyskupijos parapijose. Planuojama surengti du susitikimų su parapijiečiais ciklus – pavasarį ir rudenį.

Šiuo metu „Caritas dienos“ rengiamos:

Kauno Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus Arkikatedroje Bazilikoje, kovo 9 dieną 10.30 val. 

Kauno Šventosios Dvasios (Šilainių) parapijoje, balandžio 6 dieną 11.40 val.  

Kauno Švč. M. Marijos Rožančiaus Karalienės (Palemono) parapijoje, gegužės 12 dieną 12.00 val.  

Kauno Šv. Vincento Pauliečio (Petrašiūnų) parapijoje, birželio 8 dieną 13.00 val.

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapijoje, birželio 22 dieną 10.30 val.

Kviečiame visus geros valios žmones prisidėti prie karitiečių veiklos!

Laima Petraitytė,
Lietuvos „Caritas“ viešųjų ryšių darbuotoja

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija