Atnaujintas 2008 kovo 12 d.
Nr.20
(1613)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

Svetainė įkurta
2001 m. spalio 3 d.

RUBRIKOS

XXI Amžius


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai


PRIEŠPASKUTINIS NUMERIS

XXI Amžius


REKLAMA LAIKRAŠTYJE

Reklamos kaina - tik 1,00 Lt + PVM

Pageidaujančius prašome kreiptis į Redakciją


 

Šiame numeryje:

Atsitiktinių
pareiškimų
valdžia nebijo

Žmogus,
nurašęs save

Sportiniai tiesos
atsivėrimai

Džiaukimės buvimo
dovana didžiąja!

Gyvenimo vingiuose

Mums niekas
kitas nepadės

Vatikanas ir JAV skatina taiką ir dialogą pasaulyje

Mindaugas BUIKA

Popiežius Benediktas XVI
susitinka su naująja Jungtinių Valstijų
ambasadore Vatikane
prof. Meri En Glendon
jos skiriamųjų raštų priėmimo proga

Naujoji ambasadorė – iškili asmenybė ir katalikų veikėja

Popiežiaus Benedikto XVI susitikimas su naująja Jungtinių Valstijų ambasadore Vatikane Meri En Glendon jos skiriamųjų raštų priėmimo proga ir pokalbis su Šventuoju Tėvu patraukė ypatingą apžvalgininkų dėmesį. Balandžio viduryje įvyks pirmasis Popiežiaus vizitas į galingiausią pasaulio šalį – JAV, kurioje dabar vyksta atkakli rinkimų kampanija. Baigiasi ir prezidento Džordžo Bušo valdymo era. Jis dėl palankumo Bažnyčios socialiniam mokymui ir dėl gyvybės gynimo kartais įvardijamas „pirmuoju katalikų prezidentu“, nors priklauso protestantiškajai metodistų bendruomenei. Galimi jo įpėdiniai, ypač iš demokratų partijos, krikščionims kelia nemažą susirūpinimą.


Kovo 11-osios kelias

Giedrius Grabauskas-Karoblis

Birutės Kairaitytės nuotrauka

Minime Kovo 11-ąją – Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Ši šventė tampa vis prasmingesnė, vis giliau suvokiame jos reikšmę. 1990 metų kovo 11 dieną Lietuvos Aukščiausioji Taryba paskelbė Lietuvos nepriklausomybės atstatymo aktą, kuriame rašoma, kad atstatomas 1940 metais svetimų jėgų panaikintas Lietuvos Respublikos suverenių galių vykdymas ir Lietuva nuo šiol yra nepriklausoma valstybė. Aktą pasirašė LR Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas Vytautas Landsbergis ir tarybos nariai.


Gėlės Motinai pražysta ir žiemą

Vladas VAITKEVIČIUS

Knygos sudarytojas Julius Jasaitis
Birutės Kairaitytės nuotrauka

Vasario 8-ąją, gerokai prieš Motinos dieną, Maironio lietuvių literatūros muziejuje buvo pristatyta leidyklos „Andrena“ išleista vilniečio teisininko Juliaus Jasaičio sudaryta antra lietuvių poetų eilėraščių apie Motiną knyga „Ant Tavo rankų supasi gerumas“. Joje spausdinami net 203 poetų eilėraščiai, netilpę į 2005 metais dienos šviesą išvydusią pirmąją to paties pavadinimo knygą.

Maironio muziejaus direktorė rašytoja Aldona Ruseckaitė, laikydama rankose Rimanto Dichavičiaus ir Valerijos Dichavičienės iliustruotą antrąją knygos dalį, priminė ginčą dėl šio leidinio. Vieni vertintojai teigė, jog į ją reikėjo surinkti tik žinomų poetų eilėraščius, kiti tvirtino, jog ir pradedantys kūrybinį kelią poetai turi teisę išsakyti Motinai jausmingus savo širdies žodžius. Pastarajai nuomonei pritarė ir kalbėtoja.


Nerami padangė

Giedrius GRABAUSKAS-KAROBLIS

Praėjusios savaitės pradžioje prasidėjęs neterminuotas mokytojų streikas žadamas tęsti tol, kol Vyriausybė atsižvelgs į mokytojų reikalavimus žymiai pakelti mokytojų atlyginimus. Nuo pirmadienio streikai vyko daugiau nei 200 mokyklų, antradienį ir trečiadienį streikuojančiųjų gretas papildė dar daugelio mokyklų pedagogai. Prie streiko jau prisideda ir pedagogai, priklausantys Rūtos Osipavičiūtės vadovaujamai profsąjungai. Šiai profsąjungai priklausantys Baltupių mokyklos pedagogai antradienį nubalsavo už dalyvavimą streike ir nuo ketvirtadienio pradėjo streikuoti.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija