Atnaujintas 2008 kovo 21 d.
Nr.23
(1616)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Telšių vyskupijoje

Klaipėdos dekanate

Iškilmė Šv. Kazimiero šventovėje

Prie altoriaus Vėžaičių bažnyčioje.
Centre – Telšių vyskupas Jonas Boruta, SJ,
ir apaštalinis nuncijus arkivyskupas
dr. Peter Stephan Zurbriggen

Moksleiviai Vėžaičių Šv. Kazimiero
bažnyčioje švenčia Šv. Kazimiero šventę

Vėžaičiai. Ypatinga iškilmė buvo kovo 4 dieną vienoje iš seniausių Lietuvoje šv. Kazimierui dedikuotoje Vėžaičių bažnyčioje. Čia atvyko apaštalinis nuncijus arkivyskupas dr. Peter Stephan Zurbriggen ir sekretorius mons. dr. Jean-Francois Lantheaume, Telšių vyskupas Jonas Boruta, SJ, ir generalvikaras prel. dr. Juozas Šiurys. Į iškilmes atvyko ir apie 30 kunigų, Telšių vyskupo V. Borisevičiaus kunigų seminarijos auklėtiniai, lydimi rektoriaus kan. Vyginto Gudeliūno. Iš Gargždų atvyko Marijos legiono atstovai, ateitininkai, buvo daug moksleivių, gausiai susirinko tikintieji iš Vėžaičių bei kaimyninių parapijų.

Apaštalinis nuncijus arkivyskupas dr. P. S. Zurbriggen, pasisveikinęs lietuviškai, kalbėjo: „Esu laimingas, būdamas kartu su jumis švenčiant jūsų senoje bažnyčioje šv. Kazimiero šventę. Ypač dėkoju Ekscelencijai Jonui Borutai, jūsų Tėvui ir Ganytojui, už nuoširdų ir brolišką pakvietimą atvykti šiandien į Jūsų parapiją – Vėžaičius. Kaip Šventojo Tėvo atstovas Lietuvoje, perduodu jums tėviškai nuoširdų Šventojo Tėvo Benedikto XVl sveikinimą. Mano dalyvavimas čia pas jus yra matomas ženklas vienybės ir bendravimo, kuris maloniai reiškiasi tarp Telšių vyskupijos ir Apaštalų Sosto. Šios dienos šventė duoda progą patvirtinti jūsų pamaldų, sūnišką atsidavimą šv. Petro Sostui, Popiežiaus ir vyskupų mokymui. Šiandien kviečiu jus, kaip Jėzaus Kristaus mokinius, visada būti ištikimiems savo pašaukimui ir krikščionies misijai. Visada norėkime būti cum Petro et sub Petro, tai reiškia – vienybėje su Petru ir Jo vadovaujami. Baigiantis šv. Mišioms, kartu su jūsų vyskupu suteiksiu Apaštalinį Palaiminimą“. Apaštalinis nuncijus ragino sekti šv. Kazimiero duotu šviesiu krikščioniško gyvenimo pavyzdžiu: „Šv. Kazimieras moko dorybių, kurios yra pagrindinės ir pamatinės tiems, kurie nori sekti Kristų – Kelią, Tiesą ir Gyvenimą. Tarp tų krikščioniškų dorybių yra nuolankumas, tobulas skaistumas, tarnavimas Dievui, gilus pamaldumas Eucharistijai ir Švč. Mergelei Marijai, tarnavimas vargšams. Šventasis Kazimieras yra Lietuvos jaunimo globėjas“.

Po šv. Mišių nuncijui ir visiems svečiams nuoširdžiai dėkojo Vėžaičių parapiją aptarnaujantis Gargždų klebonas kan. Jonas Paulauskas, Vėžaičių seniūnas Liudas Laukaitis, gėlių žiedais garbius svečius sveikino katalikiškų organizacijų, jaunimo atstovai.

Medinė Vėžaičių Šv. Kazimiero bažnyčia, statyta 1784 metais, yra viena seniausių Lietuvoje. Telšių vyskupo, parapiją aptarnaujančio klebono rūpesčiu bei tikinčiųjų dėka praėjusiais metais gražiai suremontuota, atsinaujinusi bažnyčia sutinka jubiliejinį – 550-ąjį – šventojo karalaičio Kazimiero gimtadienį.

Kazimiera Sipienė

Stasio Šeštausko nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija