Atnaujintas 2008 kovo 21 d.
Nr.23
(1616)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Apie valdžią, nemeilę tėvynei ir Bažnyčiai

Kėlės Kristus, mirtis krito.

Aleliuja, aleliuja, aleliuja.

Didžioji Atpirkimo drama prasidėjo Betliejuje ir baigėsi ant Golgotos kryžiaus. Ir šios abi datos – Kalėdos ir Velykos – giliai įaugo į krikščionių protą ir širdį.

Ir Kristaus Bažnyčia, geroji mūsų Motina, ragino ir ragina visus savo vaikus gerai pasiruošti šioms šventėms. Rekolekcijos, pamokslai, sakramentų praktikavimas, susikaupimai ir įvairūs fiziniai bei dvasiniai apsimarinimai…


Trejopa sąžinė

Sąžinė – dorovinė atsakomybė už savo poelgius, jų vertės suvokimas – kaip rodo besigviešiantys į svetimą turtą ne kokie nors smulkūs kišenvagiai, o ministrai, Seimo nariai, partijų vadovai, jau seniai prarasta arba jos ir nebūta. Daugelis mena laikus, kai partinis funkcionierius, neva nuoširdžiai norintis padėti jo bendrapartiečių ujamam žmogeliui, sakydavo: „Kaip žmogus tave suprantu, padėti norėčiau, tačiau neleidžia partinė sąžinė“. Pasirodo, sąžinės būta dvejopos – žmogiškoji ir partinė. Ir ta sąžinė, kaip rodo mūsų gyvenimas, gyvastinga.


Žiniasklaidos viražai

Galime didžiuotis savo šalelėje turėdami daug talentingų mokslininkų, menininkų, muzikų, rašytojų, sportininkų… Kas tų aukštumų nepasiekia, o nori „gerai“ gyventi ir išgarsėti, irgi randa išeitį, kaip išsikapstyti iš gyvenimo užribio. Tik nereikia kreipti dėmesį į sąžinės priekaištus, o susirasti kokį „uabą“ (stogą), kuriam tokie darbuotojai labai praverčia. „Bosams“ paliepus, jie atliks juodžiausius darbus: pagal užsakymą apšmeiš, išjuoks, apkaltins ir nuteis, apklaus skundiką ar intrigantą, nufotografuos, nufilmuos, kad būtų įtikinamiau, ir pateiks visai Lietuvai. Reikia pavyzdžių? Prašom.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija