Atnaujintas 2008 kovo 21 d.
Nr.23
(1616)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Prekybos įmonių darbas Velykų sekmadienį yra nederamas

Gerbiamieji prekybos centrų ir parduotuvių savininkai, vadovai, administratoriai,

mieli Lietuvos žmonės,

įžengėme į Didžiąją savaitę, kai katalikai ir visi krikščionys apmąsto savo tikėjimą, savo gyvenimą, gerus ir blogus darbus ruošdamiesi didžiausiai metų iškilmei – Velykoms. Šia proga mėginame Jums priminti motyvus, kodėl prekybos įmonių darbas Velykų sekmadienį yra nederamas, ir dar kartą raginame nelaužyti bendru sutarimu duotų pažadų dėl pagarbos tikintiesiems bei kultūrinei tradicijai.


Gelbėkime nuo girtuoklystės žūstančią Lietuvą

Vasario 22-ąją Vilniuje vyko Nacionalinės tabako ir alkoholio kontrolės koalicijos suvažiavimas. Dalyvavo ir kalbėjo studentų sąjungos ir moksleivių parlamento atstovai. Kovo 2-ąją Panevėžio vyskupijoje visose bažnyčiose buvo meldžiamasi, prašant Dievą, kad gelbėtų Lietuvą nuo girtuoklystės. Ta proga daug kur buvo skaitomas arba dalijamas vyskupo Jono Kaunecko laiškas tikintiesiems. Daugelis tikinčiųjų davė blaivybės pažadus ir įsirašė į Blaivininkų knygas. Dėkojame vyskupui J. Kauneckui už atsiųstą laišką ir pristatome jį „XXI amžiaus“ skaitytojams.


Priimkime kančią kaip dovaną

Perskaičiau „XXI amžius“ vasario 29 dienos numeryje išspausdintą straipsnį „Kodėl taip yra?“ Laiško autorė, praktikuojanti katalikė, prislėgta gyvenimo negandų, viskuo nusivylusi.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija