Atnaujintas 2008 kovo 28 d.
Nr.24
(1617)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Ne mirę – tiktai iškeliavę…

Margarita Ševeliova

Prisikėlimas! Tik Kristui lemta prisikelti iš mirusiųjų, visi kiti palieka mus ilgesniam laikui. Kiekvienoje kultūroje ir kiekvienoje religijoje požiūris į mirtį atsispindi laidojimo papročiuose. Ten, kur mirties bijoma, laidojimo papročiais ir maginiais ritualais stengiamasi apsisaugoti nuo jos, siekiama, kad mirusysis kaip nors nepakenktų gyviesiems. Kultūrose, kur mirties nebijota, ji suprantama kaip neišvengiama gyvenimo proceso dalis ir sutinkama oriai ir drąsiai.


Pasižadėjo legionieriai

Bronius VERTELKA

Komuniją dalija švč. Trejybės
bažnyčios
kun. Rimantas Kaunietis

Kovo 25-ąją, antradienį, Aukštaitijos sostinėje vyko Panevėžio vyskupijos Marijos legiono kurijos legionierių pasiaukojimo Švč. Mergelei Marijai „Acies“ šventė. Pats šventės pavadinimas reiškė atsinaujinimą, pasižadėjimą prie altoriaus, pasiryžimą aukotis Švč. Dievo Motinai. Šventėje buvo svečių – legionierių iš Biržų, Pasvalio, Kupiškio, Subačiaus.

Marijos legionas yra tarptautinė katalikų vyrų ir moterų draugija, įkurta1921 metais Dubline, Airijoje. Jai gali priklausyti visi praktikuojantys katalikai nuo 18 metų, norintys tarnauti Dievui pagal Legiono įstatus. Marijos legionui priklauso tikrieji nariai ir pagalbininkai.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija