Atnaujintas 2008 kovo 28 d.
Nr.24
(1617)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Telšių vyskupijoje

Klaipėdos dekanate

Kryžiaus kelias miesto gatvėmis

Kryžių Gargždų miesto gatvėmis
neša Telšių vyskupijos licėjaus
moksleiviai Vilius ir Donatas

Didįjį penktadienį tikintieji Jėzų garbina, dalyvaudami Kristaus nueito Kryžiaus kelio, kančios apmąstyme, giedodami iškilmingoje eisenoje miestų gatvėmis. Gargžduose tą dieną kryžius ėjo iš rankų į rankas, jį nešė parapijos kunigai, Telšių vyskupijos licėjaus, propedeutinio kurso moksleiviai, ministrantai, ateitininkai

Jau antri metai Nemakščių parapijos klebonui kun. Stasiui Šlepavičiui pavyksta surinkti dvylika vyrų, kuriems jis, atkartodamas Jėzaus gyvenimo įvykius, šv. Mišių metu numazgoja kojas. Šiemet klebonas nusilenkė dvylikai mokinių.


Telšių vyskupijoje

Tauragės dekanate

Šv. Velykų atgarsiai

Kojų plovimo apeiga

NEMAKŠČIAI. Gavėnios laikotarpis pasibaigia Didžiąja savaite, kuri pilna simbolių, atkartojančių Jėzaus pasiaukojimo už žmoniją, įvykius. Čia svarbiausios yra Tridienio pamaldos, kurių metu vykstančios apeigos yra puiki galimybė tiems, kas nori savo gyvenimo kelyje trumpai stabtelėti ir pamąstyti. Kad šventė iš tiesų yra asmeninė šventė, mes pajusime tik tuomet, jei prie jos prisiliesime širdimi, nes pats Viešpats sakė Samueliui: „Nežiūrėk į jo išvaizdą ir stuomens aukštį, nes aš jį atmečiau. Juk Dievas ne taip mato, kaip žmogus, – žmogus mato, kas akimis matoma, o Viešpats žiūri į širdį“ (1 Sam 16, 7). Iš tiesų, į viską, kas vyksta Tridienio ir šv. Velykų Mišiose, reikia žiūrėti tik širdimi, nes protas tiesiog nepajėgus suvokti daugelio dalykų.


 
Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija