Atnaujintas 2008 kovo 28 d.
Nr.24
(1617)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Jis yra gyvas!

Velykinis žodis Lietuvos tikintiesiems

Velyknakčio liturgijoje girdėjome Dievo angelo žinią: Jūs nebijokite! Aš žinau, kad ieškote Jėzaus, kuris buvo nukryžiuotas. Jo čia nebėra, jis prisikėlė, kaip buvo sakęs (Mt 28, 5).

Tai yra Geroji Dievo žinia, kuri ir šiandien, po 2000 metų, yra svarbi mums. Svarbi visiems, kurie tiki – Dievas taip pamilo pasaulį, jog atidavė savo vienatinį Sūnų, kad kiekvienas, kuris jį tiki, nepražūtų, bet turėtų amžinąjį gyvenimą (Jn 3, 16).


Kristaus pergalės žygis

Sveikinimas švenčiant 2008 metų Velykas

Per šv. Velykas džiaugsmingai sveikiname vieni kitus, linkėdami laimės, geros nuotaikos ir prisikėlusiojo Kristaus palaimos savo gyvenimui. Prie šių sveikinimų prisidedame ir mes, Kauno arkivyskupijos ganytojai. Meldžiame Dievą, kad mirtį nugalėjęs Kristus mus visus vestų prisikėlimo keliu. Ar gerai pažįstame šį kelią?


Sugrįžkime į ramybės dvasią

Šiaulių vyskupo sveikinimas tikintiesiems

Didingas varpų skambesys primena visiems, jog Kristus nugalėjo mirtį ir prisikėlęs mus visus sveikina: „Ramybė jums“, kartu kviesdamas eiti tiesos, meilės ir ramybės keliu.

Tesilinksmina nušvitusi žemė ir Amžių Valdovo spindesiu nušviesta tepajunta, kad pasaulyje tamsa jau išsisklaidė, puolusiems grąžina nekaltumą, o nuliūdusiems – džiaugsmą. Tokius žodžius skaitome Velykų šlovinimo giesmėje.


Krikščionis – gyvenimo programa

Panevėžio vyskupijos žmonėms

Sveikinu visus didžiąją Velykų džiaugsmo dieną! Visi šiandien spindime džiaugsmu, visi džiūgaujame ir su tūkstančiais varpų giedame: Aleliuja, aleliuja, aleliuja! Kristus kėlės! Nėra pasaulyje kitos tokios dienos, kad taip visur skambėtų giesmės ir varpai, kad tokios minios eitų procesijose. Pasaulis nežino didesnio džiaugsmo, didesnės pergalės. Nugalėti didžiausieji žmogaus priešai – nuodėmė ir mirtis! Ir jau visais laikais „visi, kurie jį tiki, gaus jo vardu nuodėmių atleidimą“ (Apd 10, 43).


Kad mūsų gyvenimas nebūtų tuščias

Vilkaviškio vyskupo velykinis laiškas

Jau dvidešimt amžių krikščionija šiuo laiku švenčia ypatingą Kristaus prisikėlimo iškilmę – mūsų krašte ji tradiciškai vadinama Velykomis. Kai kas vis dėlto sako: tai pavasario, atbundančios gamtos, margučių ar gyvybės šventė. Viso pasaulio krikščionys du tūkstantmečius ją laiko kitokia, daug svarbesne švente, skelbiančia Kristaus pergalę prieš mirtį ir žmogaus amžinojo gyvenimo galimybę. Dėl to ir Bažnyčios liturgijoje ji įvardyta ne kaip viena iš daugelio švenčių, bet kaip pati svarbiausia metų iškilmė.


Akmeninės širdys tepavirsta jautriomis

Velykinis sveikinimas pasaulio lietuviams

 

Čia per amžius buvo garbinamas mano Sūnus,

o dabar čia ariama ir sėjama.

(Švč. M. Marijos apsireiškimas Šiluvoje, 1608)

Visi pažįstame Velykų simbolius – uždegtą Velykų žvakę, margučius, lelijas. Neužmirškime ir akmens, kuris dengė Jėzaus kapą. Skaitome Evangelijoje, kaip Velykų rytą moterys rado tą akmenį nuverstą nuo rūsio angos ir kapą tuščią. Švęsdami Velykas mes esame kviečiami nustumti savo širdį slegiančius akmenis – pyktį, pavydą ir kitas nuodėmes, ir įleisti Dievo gydančią meilę. Eikime iš tamsos į šviesą.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija