Atnaujintas 2008 kovo 28 d.
Nr.24
(1617)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Kryžiaus kelias Kaune

Kryžiaus kelio eisena prasidėjo
prie Šv. arkangelo Mykolo
(Įgulos) bažnyčios
Zenono Šiaučiulio nuotrauka

Kovo 21-osios – Didžiojo penktadienio – vakare įvairių miesto parapijų tikintieji rinkosi prie Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios. Čia 20 valandą pradėta Kryžiaus kelio eisena, kuri tęsėsi Laisvės alėja ir Vilniaus gatve iki Arkikatedros Bazilikos. Kaip ir kasmet (šiemet jau šeštąjį kartą) eisenoje dalyvavo daugybė jaunų žmonių, šeimų, netgi su mažiausiais savo nariais, kurie ištvermingai žvarbų vakarą drauge su tėveliais nešė degančias žvakes ir keliavo pėsčiomis pusantros valandos trukusioje procesijoje. Eisenai vadovavo ir šventąjį Kryžių nešė arkivysk. Sigitas Tamkevičius. Pradėdamas procesiją arkivyskupijos ganytojas pakvietė, apmąstant Jėzaus Kristaus kančios kelią, melsti atsiteisimo už didžiausias visuomenės blogybes: negimusios gyvybės žudymą, girtuokliavimą ir nevilties skleidimą. Eisenoje dalyvavo augziliaras vyskupas Jonas Ivanauskas, įvairiose miesto parapijose tarnaujantys dvasininkai. Kauno kunigų seminarijos auklėtiniai nešė degančius fakelus. Kryžių lydėjo ir pašvęstojo gyvenimo kongregacijų seserys vienuolės.

Stabtelėjus keturiolikoje stočių skaitinius skaitė kun. Kęstutis Kėvalas, mąstymus – Jėzuitų gimnazijos moksleiviai, giedojo ses. Liucija Grybaitė, FMA, ses. Celina Galinytė. Jėzaus Kristaus kančia ir mirtis šioje eisenoje buvo pagerbta malda, giesme, susikaupimu ir apmąstyta šių laikų žmogaus akimis: Viešpaties kančios akivaizdoje prisiminti nūdienos žmonių nuopoliai, atvedę Jėzų – iš begalinės meilės žmogui – į mirtį už mūsų dvasinį prisikėlimą ir galimybę amžinai būti su Dievu.

Kryžiaus kelio eisena baigėsi Arkikatedroje Bazilikoje. Arkivyskupas palaimino jos dalyvius šventojo Kryžiaus relikvija ir padėkojo žmonėms už dalyvavimą.

Kauno arkivyskupijos spaudos tarnyba

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija