Atnaujintas 2008 balandžio 4 d.
Nr.26
(1619)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Alytaus dekanate

Būti šviečiančios vilties ženklais

Grupė renginio dalyvių.
Kairėje – kunigai Arūnas
Užupis ir Arūnas Kesilis

ALYTUS. Antrąją Velykų dieną Šv. Angelų Sargų parapijos bažnyčioje tikintieji buvo pakviesti į šventinę konferenciją pasisemti dieviškų dorybių. Šv. Mišias aukojo svečias iš Vilniaus Šv. arkangelo Rapolo parapijos klebonas kun. teol. lic. Arūnas Kesilis, konferenciją organizavo VšĮ „Dienos namai“ direktorė Kristina Bondareva kartu su Alytaus dekanu, šios parapijos klebonu kun. Arūnu Užupiu bei Valstybinių vaikų globos namų administracija (direktorius Romutis Žebuolis).

Šventėje dalyvavo miesto savivaldybės mero viešųjų ryšių patarėja Dalia Paulauskaitė, miesto savivaldybės tarybos narys, Alytaus Rotary klubo sekretorius Romualdas Ambroževičius, Alytaus regioninės televizijos direktorius Jonas Balčius, Vaikų muzikos mokyklos direktoriaus pavaduotoja Rita Leitanienė.

Aptardamas pirmuosius įvykius po Prisikėlimo, savo pamoksle svečias iš Vilniaus pažymėjo pirmųjų prisikėlusiojo Kristaus žodžių: „Sveiki... Nebijokite...“, ištartų sutiktiems mokiniams, svarbą.

Anuomet ištarti Dievo Sūnaus žodžiai šiandien mus ragina nebijoti atverti sielų Kristui, kviečia įsileisti Jį į šeimą, nebijoti persekiojimų ir patyčių dėl tikėjimo liudijimo. Šių žodžių fone labai prasmingai nuskambėjo malda – prašymas, kad mūsų valstybės vadovai atsigręžtų į tautą, kad besielis diplomatinis etiketas ir dviprasmiškos frazės neužliūliuotų atsakingųjų sąžinės, kad mūsų tėvynė suvienytų po pasaulį išsiblaškiusius savo vaikus.

Po šv. Mišių lektorius kun. A. Kesilis toliau savo pranešime kalbėjo apie šiandien vyraujančią sumaištį visuomenėje, politikų elgesio klaidas, skurdą, kitus negatyvius reiškinius: „Turime suprasti, kad linija, skirianti gėrį ir blogį, praeina ne tarp valstybių, ne tarp klasių, ne tarp partijų – ji eina per kiekvieno žmogaus širdį. Ir kiekvienam iš mūsų belieka vienas kelias – laikmečio sutemose būti šviečiančios vilties ženklais“.

Pabaigoje atsakydamas į susirinkusiųjų klausimus apie liūdnas švietimo reformos pasekmes rajonuose – uždaromas mokyklas, mokytojų bedarbystę, didelę Lietuvos gyventojų emigraciją, kun. A. Kesilis pažymėjo, kad mūsų visuomenėje būtina perkainoti vertybes – propaguoti ne žmogaus kūno, pinigų, daiktų, o žmogaus vertės kultą. Nes kiekvienas socialinis procesas priklauso nuo žmonių, dalyvaujančių jame, dorinio lygio.

Šventėje susirinkusius sveikino Alytaus dekanas kun. A. Užupis, „Dienos namų“ direktorė K. Bondareva, Vaikų globos namų direktorius R. Žebuolis, o jo pavaduotoja Jūratė Žvaliauskienė kartu su ugdytiniais kreipėsi Maironio lyrikos posmais...

„Dorybių mokyklėlės“ projekto dalyviai, Vaikų globos namų ugdytiniai susirinkusiems suvaidino Evangelijos vaizdelį apie pirmuosius įvykius po Kristaus Prisikėlimo, meninę dalį įdomiai nuspalvino muzikos mokytojos Irino Levendauskienės paruoštas sesučių Rimantės Jakubauskaitės ir Samantos Karpavičiūtės duetas bei visų vaikų nuoširdžiai giedamos velykinės giesmės.

Pabaigoje Alytaus Rotary klubo atstovas Romualdas Ambroževičius, padėkojęs už įdomų renginį bei pasidžiaugęs darniais „Dienos namų“ ir Vaikų globos namų ryšiais, šventės dalyvius pakvietė į parapijos salę prie sudėtinio vaišių stalo, praturtinto Rotary klubo mecenatų padovanotais gardžiais mėsos gaminiais.

Bronislava TAMULYNIENĖ

Almanto GELEŽIAUS nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija