Atnaujintas 2008 balandžio 4 d.
Nr.26
(1619)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Renginiai bažnyčioje

Kovo 11 dieną 12 valandą Garliavos Švč. Trejybės bažnyčioje vyko Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 18 metinių minėjimas. Šv. Mišias aukojo visi trys parapijos kunigai: klebonas Kęstutis Vosylius, vikaras Mindaugas Martinaitis ir altaristas Jonas Varkala. Pastarasis sakė ir pamokslą, primindamas Kovo 11-osios svarbą Lietuvai. Kol gavome nepriklausomybę, tautai teko sumokėti didelę kainą: prarasti daug gyvybių, iškentėti daug kančių tremtyje, gulaguose. Ir dvasinė žaizda gili. Ji šiandien pasireiškia girtuoklyste, melu, šeimų irimu, kyšininkavimu, nesąžiningumu. Todėl labai svarbu religingai auklėti jaunimą, kad jis ištvertų visa tai. Po pamaldų Garliavos kultūros namuose įvyko minėjimas ir koncertas.

Garliavos bažnyčioje jau nuo vasaros vyksta įvairi veikla, paskaitos, pokalbiai. Į šią veiklą įsitraukė ir nemažai parapijiečių – suaugusiųjų ir jaunimo. Jie renkasi į užsiėmimus parapijos namuose. Bažnyčioje ant suolų išdėliojami lapeliai, kuriuose atspausdinta parapijos Atnaujinimo malda: „Maloningasis Dieve, esame Tavoji tauta, apsupta Tavo meilės. Dėkojame, kad pasilieki su mumis per visus laikus. Atgaivink mus ir atnaujink. Neleisk mums nuo Tavęs atsiskirti. Suteik mums galią keisti pasaulį ir atkurti teisingumą.

Išgydyk mus nuo visokios prievartos ir žiaurumo. Atverk mums savo Žodžio gelmę ir suteik jėgų Juo gyventi. Sutaikyk priešus, kad jie taptų draugais. Pažadink mus šventumui, išgydyk mūsų bendravimą. Atgaivink parapijas, sujunk mūsų šeimas. Pripildyk mus džiaugsmo, kad švęstume gyvenimo pilnatvę.

Suteik mums malonę būti meilės bendruomene, kuri kasdien į Tave panašėtų. To prašome per Kristų, mūsų Viešpatį!“

Jonas KIRLYS

Garliava, Kauno rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija