Atnaujintas 2008 balandžio 9 d.
Nr.27
(1620)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Pasiutpolkė prie įskilusios energetikos geldos

Arimantas Dragūnevičius

Ar žinome, ko siekiame

Prieš keletą metų, kai Lietuvoje sudužo rusų karinis lėktuvas, o po to mūsų krašto apsaugos ministras savo kabinete priėmė nelaimėlį lakūną ir apdovanojo jo žmoną puikia gėlių puokšte, prancūzų spaudoje pasirodė didelė karikatūra, kurioje šalia rūkstančio lėktuvo priklaupęs žmogutis su 1940 metų NKVD kepure, tiesia atvykėliui puokštę. Taip subtiliai tik prancūzai moka pasišaipyti iš supernuolankių buvusių sovietų. Apie šį įvykį galima ir nekalbėti, juolab kad buvęs ministras tapo premjeru. Bet šių dienų politinės aistros dėl Ignalinos atominės elektrinės įstatymo pataisų, įteisinusių neaiškios kilmės „nacionalinį investuotoją“, primena anų metų įvykį, tik gėlių puokštės vaidmenį atlieka valdžios milijardai naujai iškeptiems „liūtams“, iš Vilniaus prekybininkų staiga tapusiems energetikos „specais“. Kuo čia dėtas sudužęs lėktuvas, paklausite. Ogi nesinorėtų, kad valdžios struktūrų įstatymu įteisintas „auksinis žaidimėlis“, net spaudoje vadinamas europinio masto afera, pasibaigtų dūmeliu, kaip anas sudužęs sovietinis pasididžiavimas.


Trigalviams slibinams ir liūtams – ne vieta!

Vilniuje iniciatyvinė piliečių grupė gavo oficialų VRK leidimą rinkti parašus, kad būtų atšauktas Seime priimtas demokratijai ir laisvai rinkai pavojingas, neskaidriai atsiradęs nacionalinio investuotojo „Leo LT“ įstatymas. Grupėje yra daug iškilių visuomenininkų: apžvalgininkas A. Račas, žurnalistas R. Juozapavičius, režisierius J. Vaitkus, filosofas R. Ozolas, kultūrininkė R. Vanagaitė.


Rytuose – meška, Vakaruose – vilkas

Algimantas Lelešius

Istorija nešykšti išbandymų: spaudos draudimas, savanoriai, dešimt metų trukęs partizaninis karas, Sausio 13-oji. Ligi šiol viską garbingai atlaikėme. Akivaizdu, kad sulaukėme dar vieno klastingai pavojingo išbandymo – energetinio. Jis painus lyg Gordijaus mazgas, kurio, panašu, nesugebame atnarplioti ir bijome perkirsti.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija