Atnaujintas 2008 balandžio 18 d.
Nr.30
(1623)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Alytaus dekanate

Daugiau lopšių, mažiau karstų

Alytaus miesto vicemerė
Nijolė Makštutienė įteikia
„Sėkmės angelą“ dekanui
kun. Arūnui Užupiui

ALYTUS. Balandžio 5 diena tapo džiugiu įvykiu katalikiškai miesto bendruomenei – pirmą kartą buvo švenčiama Alytaus dekanato šeimų šventė.

Neleiskime tarp daiktų turėti Dievo

Alytaus dekanas kunigas Arūnas Užupis prieš metus Dzūkijos sostinėje vykusioje Vilkaviškio vyskupijos šeimų šventėje, džiaugdamasis gausiai susirinkusiais, džiugiai nusiteikusiais katalikiškų šeimų nariais, garsiai išsakė nejučia kilusią mintį: „O kodėl šeimų šventės kitąmet nesurengus dekanate?“ Ši idėja prie širdies buvo ir Šv. Angelų Sargų parapijos „Caritas“ bendruomenei, Alytaus šeimos centro, katalikiško klubo „Aukštutinis kambarys“ lankytojams. Jo idėjos visus metus nepamiršusi „Aukštutinio kambario“ vadovė Laimutė Žemaitienė, padedama bendraminčių, sukvietė šeimas pasimelsti, o paskui Alytaus miesto teatre pabendrauti, pagausinti tikėjimo ir pedagoginių žinių.


Šakių dekanate

Neeilinis sekmadienis

Šv. Mišių koncelebracija
(iš kairės): kun. Aloyzas Žygaitis,
prel. Vytautas Gustaitis,
vysk. Juozas Preikšas,
kun. Nerijus Žvirblys
ir kan. Jonas Paulauskas

GRIŠKABŪDIS. Balandžio 6-ąją eilinis sekmadienis Kristaus Atsimainymo bažnyčioje buvo neeilinis, nes tą dieną į šv. Mišias susirinkę parapijiečiai išvydo ne tik savo kleboną, bet ir kraštietį vyskupą bei tris kunigus svečius, o ant sienų kabojo paveikslai. Svečiai atvyko pasveikinti kleboną kun. Nerijų Žvirblį, šventusį savo 30-metį. Šv. Mišių aukai vadovavo vyskupas emeritas Juozas Preikšas, koncelebracijoje dalyvavo Vilkaviškio dekanas ir klebonas prel. Vytautas Gustaitis, Gargždų klebonas kan. Jonas Paulauskas ir vikaras kun. Aloyzas Žygaitis.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija