Atnaujintas 2008 balandžio 18 d.
Nr.30
(1623)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Biblinis turizmas apaštalo Pauliaus keliais Turkijoje

Popiežiui Benediktui XVI paskelbus Šventojo Pauliaus metus, visame pasaulyje jaučiamas didelis susidomėjimas apaštalo Pauliaus asmenybe, jo įnašu Ankstyvosios krikščionių Bažnyčios raidoje. Numatomi įvairūs renginiai, kuriasi Pauliaus raštų nagrinėtojų grupės, planuojami specialūs jo darbų rinkiniai ir literatūra apie Pauliaus misijų keliones.


Įspūdžiai iš Graikijos

Saulutė Genovaitė Markauskaitė

Meteorai – ant uolų
pastatyti vienuolynai

Seniai kirbėjo mintis aplankyti Graikiją. Viliojo noras pažinti seniausią kultūrą, pamatyti vaizdingas vietoves, pasigrožėti kalnų ir jūros pakrančių grožiu. Lėktuvui nusileidus Solonikuose, mus pasitiko gidas Rytis ir persėdę į autobusą pajudėjom į Kalambaką – nedidelį miestelį lygumoje, kurioje lyg milžiniški stulpai į dangų kyla uolos. Jų viršuje, kvapą gniaužiančiame aukštyje, stovi vienuolynai. Iš 33 vienuolynų šeši veikiantys. Aplankėme du Meteorų vienuolynus, lyg iš paukščio skrydžio stebėjome šventoves ir aplinkos panoramą. Vienuolyne daug freskų, ikonų ir kitų bizantiškų meno kūrinių. Kasmet čia mažėja vienuolių skaičius, nes labai griežta tvarka (ketvirtą valandą ryto keliasi, meldžiasi, tvarko aplinką, dieną bendrauja su lankytojais. Vienuoliai nevalgo mėsos, bet geria vyną). Pirmąją naktį nakvojome Kalambakoje.


Kryžiaus kelionė Lurdas – Lietuva

Piligriminė kelionė su kryžiumi pėsčiomis Lurdas (Prancūzija) – Šiluva (Lietuva)

(Prancūzija – Belgija – Olandija –

Vokietija – Lenkija – Rusija – Lietuva)

Mieli broliai ir seserys,

Prašydami Dievo gailestingumo sau bei visam pasauliui ir minėdami 150 metų nuo Švč. Mergelės Marijos pasirodymo Prancūzijoje (Lurde) ir 400 metų nuo Dievo Motinos pasirodymo Lietuvoje (Šiluvoje), 2008-aisiais gegužės 11 dieną organizuojame piligriminę kelionę pėsčiomis iš Lurdo į Šiluvą atsiteisimo Dievui už savo nuodėmes intencija, už krikščionių vienybę ir taiką bei ramybę visame pasaulyje.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija