Atnaujintas 2008 balandžio 23 d.
Nr.31
(1624)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Aktorė praskaidrino kraštiečių gyvenimą

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Ukmergiškiai nuoširdžiai
bendravo su savo kraštiete aktore
Regina Varnaite

Balandžio mėnesį Ukmergės Antano Smetonos gimnazijos salėje šurmuliavo bočiai. Į susitikimą su kraštiete aktore Regina Varnaite atskubėjo ne tik jos bendraklasiai, bet ir gerbėjai. Susitikimą organizavo Ukmergės Bočių sekcija „Prie židinio“ (vadovė Zuzana Stunžėnienė), o jo iniciatore buvo Aldutė Šimelienė.

Džiaugiasi savo darbu

Savo buvusioje mokykloje R. Varnaitė susirinkusiems kalbėjo apie laimę: „Laimė dirbti tą darbą, kuriam jauti pašaukimą, kuris visada tau yra mielas ir niekada nenusibosta“. Ji pasakojo, kad nuo vaikystės svajojo tapti aktore, vaidinti pradėjo mokykloje, labai mėgo eilėraščius, poeziją. Plačiau apie savo mamą ukmergiškiams papasakojo R. Varnaitės dukra Aušra Eidukaitytė. Kūrybinis visų gerbiamos aktorės kelias prasidėjo Kauno valstybiniame dramos teatre ir trunka jau 56-erius metus. Šiandien R. Varnaitė gali didžiuotis suvaidinusi kone šimtą pagrindinių vaidmenų įvairiuose spektakliuose ir filmuose. Ji žinoma kaip charakterinių komedijos personažų atlikėja, sugebanti prajuokinti žiūrovus. „Gal kartais scenoje aktorė ir nieko nedaro: tik pereina per sceną, „meta“ žvilgsnį, pasitaiso skarelę, o žiūrovai – juokiasi“, – pasakojo A. Eidukaitytė. Dramaturgas Kazys Saja apie aktorę R. Varnaitę yra sakęs, kad žiūrovą taip prajuokinti gali tik žmogus, sielos gelmėse daug iškentęs. Žymus rašytojas dedikavo aktorei nemažai vaidmenų, savo pasirinkimą pagrįsdamas tuo, kad aktorė R. Varnaitė dramaturgui, režisieriui ir žiūrovui yra bilietas be pralaimėjimo.

Nuoširdžiai bendravo

Energingai aktorei scenoje talkino jos dukra A. Eidukaitytė: „Užaugau aktorių Reginos Varnaitės ir Vytauto Eidukaičio šeimoje. Vaikystė buvo susijusi su teatru. Aktorių vaikams tekdavo padėti tėveliams išmokti tekstus naujiems vaidmenims. Į susitikimą su žiūrovais negalime atsivežti aktorių, todėl mamai padėsiu prisiminti tuos vaidmenis, kuriuos jums parodys“, – priminė Aušra. Ji papasakojo apie tuos spektaklius, kurių ištraukos buvo rodomos. R.Varnaitė sukosi Bekampienės iš „Amerikos pirtyje“, Izoldos iš „Šventežerio“, davatkos Uršulės iš „Baltaragio malūnas“ ir kituose vaidmenyse.

Į susitikimą su bendraklase atskubėjo Vytautas Silevičius, Nelė Marazienė, Lidija Larijonovaitė. Nuoširdžiai su ukmergiškiais bendravusi aktorė R. Varnaitė pabrėžė, kad su savo klasės draugais ji susitinka kasmet. „Jūsų akių šviesa, jūsų širdžių šiluma, jūsų juokas, jūsų ašaros – visa tai aktoriui yra be galo brangu“, – prisipažino viešnia. Renginiui pasibaigus Bočių sekcijos nariai prisėdo prie vaišių stalo ir ilgai bendravo su R. Varnaite. Susirinkusius sužavėjo Kultūros centro „Bočių“ vyrų ansamblio atliekamos dainos, kuriems vadovauja Eugenijus Žurauskas.

Ukmergė

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija