Atnaujintas 2008 gegužės 2 d.
Nr.33
(1626)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Marijampolės dekanate

Kunigo vieta ten, kur jo labiausiai reikia

Iš kairės: kun. Algimantas
Gudaitis, SJ, ir kun. Sigitas
Bitkauskas laiko Igliaukos
ir Gudelių parapijų klebonui
skirtą Popiežiaus Benedikto
VI apaštališkojo palaiminimo raštą

IGLIAUKA. 1993 m. balandžio 18 d. Igliaukos ir Gudelių parapijų klebonas kun. Sigitas Bitkauskas gavo kunigystės šventimus. Balandžio 20 dieną, sekmadienį, abiejose parapijose buvo pažymėta ši sukaktis.

Studijas Kunigų  seminarijoje klebonas pradėjo 1988-aisiais – Sąjūdžio ir vilčių metais. Tuo jis ypač džiaugėsi, nes kelerius metus sovietinė valdžia neleido studijuoti. Kadangi jis tikrai norėjo tapti kunigu, buvo pradėjęs studijas netgi pogrindinėje seminarijoje. Tapęs klieriku, jis gerai žinojo, ko siekia, buvo reiklus sau ir kitiems, atkakliai sėmėsi žinių, brendo dvasiškai, darbu ir malda ruošėsi kunigystei. Po šventimų 14 metų dirbo įvairiose Kauno arkivyskupijos parapijose. Buvo Kėdainių, vėliau Jonavos dekanatų dekanu, bet vis laukė progos sugrįžti į gimtąją Vilkaviškio vyskupiją.

 Igliaukoje šv. Mišias aukojo, už parapiją bei kleboną meldėsi ir turiningą pamokslą pasakė jėzuitų naujokyno magistras t. Algimantas Gudaitis, SJ. Jis kalbėjo apie kunigo pašaukimą. Kunigas – tai asmuo, kuris bendruomenės vardu Dievui aukoja auką, išsako prašymus, lanko ligonius, klauso išpažinčių, meldžia nuodėmių atleidimo, vadovauja liturgijai, prisiima atsakomybę už Dievo Tautą. Kunigo ausys turi išgirsti žmonių skausmą, juoką ir džiaugsmą. Akys turi įžvelgti žmogaus sielą, kitų akyse matyti Dievo atvaizdą. Kunigas visada turi būti ten, kur yra labiausiai reikalingas. Pašaukimas – Dievo dovana. Visi einame skirtingais keliais, bet esame panašūs, nes visi kartu galime daryti ką nors gera pasauliui. Dėkokime Dievui už kunigą Sigitą ir melskime jam ištvermės ir Dievo palaimos.

Klebonui kun. Sigitui Bitkauskui įteiktas Jo Šventenybės Popiežiaus Benedikto VI specialus apaštališkas palaiminimas. Kleboną nuoširdžiai sveikino grupelė buvusių Jonavos parapijiečių, Igliaukos parapijos pastoracinės tarybos, bažnyčios choro atstovai, ministrantai, atskiros šeimos. „Caritas“ narės apjuosė progine juosta, vaikai sugiedojo giesmelę. Gražiais žodžiais ir gėlių puokšte kleboną pasveikino Gudelių parapijiečiai.

Vilanta Kelytė

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija