Atnaujintas 2008 gegužės 2 d.
Nr.33
(1626)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Popiežius įšventino naujus kunigus

Popiežius Benediktas XVI
ir ką tik įšventintas kunigas iš Irako
Žaržis Robertas Saydas Jarjis

Sekmadienio rytą popiežius Benediktas XVI aukojo Mišias Šv. Petro bazilikoje ir jų metu 29 diakonams suteikė kunigystės šventimus. 28 nauji kunigai inkardinuoti Romos vyskupijoje; vienas, kilęs iš Irako, Romoje baigęs Propaganda Fide kolegiją, grįš tarnauti savo gimtosios šalies katalikų bendruomenei.

Mišių metu sakytoje homilijoje Šventasis Tėvas komentavo pirmojo skaitinio iš Apaštalų darbų pasakojimą apie diakono Pilypo veiklą Samarijoje. „Norėčiau atkreipti jūsų dėmesį į sakinį, kuriuo baigiasi pirmoji teksto dalis: „didelis džiaugsmas pasklido po tą miestą“ (Apd 8, 8), – kalbėjo Popiežius. – Čia kalbama ne apie idėją, ne apie teologinę sąvoką, bet apie konkretų įvykį, kuris tame Samarijos mieste pakeitė žmonių gyvenimą.“ Popiežius priminė Apaštalų darbuose pasakojamo įvykio kontekstą. Jeruzalėje prieš krikščionis buvo kilusi žiaurių persekiojimų banga. Buvo nužudytas diakonas Steponas. Kristaus mokiniai išsigandę pasitraukė iš sostinės į aplinkinius miestelius.


Būti vilties įrankiu tiesai

Mindaugas BUIKA

Popiežius Benediktas XVI
kalbasi su Popiežiškosios
visuomenės komunikavimo
tarybos vadovu arkivyskupu
Klaudijumi Čeliu

Teigiamas komunikavimo vaidmuo

Būsimąją Pasaulinę visuomenės komunikavimo dieną popiežius Benediktas XVI siūlo susitelkti į žiniasklaidos teisingo tikrovės atspindėjimo aptarimą. Šiai dienai, kuri Bažnyčioje jau 42-ą kartą bus celebruojama sekmadienį prieš Sekmines (šiemet tai bus gegužės 4-oji), Šventasis Tėvas parinko temą „Žiniasklaidos atsidūrimas kryžkelėje tarp savęs aukštinimo, atstovavimo interesams ir tarnavimo tiesai“. Tai progai skirtame tradiciniame kreipimesi jis pabrėžia, kad dabartinėmis sąlygomis, kai komunikavimo priemonės dažnai iškraipo faktus ir stengiasi manipuliuoti žmonių mintimis bei jausmais, visuomenė turi reikalauti jų didesnės etinės kontrolės.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija