Atnaujintas 2008 gegužės 2 d.
Nr.33
(1626)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Jaunasis kunigas iš Katinų

Apie neseniai įšventintą kunigą Justiną Jasėną rašyti nepaprastai sudėtinga – ypač kai prieš tave tokia jauna, veržli, spalvinga asmenybė, tiek nemažai pasiekusi ir dar daugiau žadanti ateityje. Justiną pažįstu nuo to laiko, kai jis mokėsi Katinų pagrindinėje mokykloje (Panevėžio rajone). Po to mokėsi Panevėžio G. Žemkalnio gimnazijoje, dalyvavo maironiečių veikloje. Vėliau – studijos Vilniaus Šv. Juozapo kunigų seminarijoje; apsilankymai Miežiškiuose pas šviesaus atminimo kunigą Kostą Balsį; ateitininkų, jaunimo organizacijų veikla Panevėžyje; neplanuoti, atsitiktiniai susitikimai įvairiose Lietuvos vietose (Šiluvoje, Bistrampolio dvare, Upytėje, Dembavoje poezijos šventėse); jo publikacijos spaudoje, įvairiuose leidiniuose, knygose, eilių rašymas ir skaitymai.


Pasipuošė parapijos namai

Rūpintojėlis papuošė
parapijos namus

Praėjusių metų pabaigoje Šilalės parapijos klebono dekano kun. Stasio Toleikio iniciatyva duris atvėrė iš pagrindų renovuoti erdvūs ir jaukūs Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos namai. Juos Telšių vyskupijos vyskupui Jonui Borutai, SJ, pašventinus ir atidarius, dabar čia pilna vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų. Vyksta pasiruošimas Pirmajai Komunijai ir Sutvirtinimo Sakramentui, įvairūs skautų, ateitininkų užsiėmimai, Šilalės miesto mokyklų tikybos mokytojų su moksleiviais paruošti renginiai ir pan. Gavėnios metu kiekvieną sekmadienį po pamaldų čia rinkosi nemažas būrys suaugusių tikinčiųjų giedoti Žemaičių Kalvarijos Kalnus už mirusius parapijos kunigus, parapijiečius ir kitomis intencijomis.


Giesmė „Marija“ skambėjo vokiškai

Kauno Šv. Pranciškaus Ksavero
(Jėzuitų) bažnyčios choristai
su bažnyčios rektoriumi
kun. Ladislovu Baliūnu, SJ,
(antras iš kairės) kelionės
Austrijoje metu

Balandžio mėnesį Kauno Šv. Pranciškaus Ksavero (Jėzuitų) bažnyčios choristai ir jų bendrakeleiviai kartu su bažnyčios rektoriumi kun. Ladislovu Baliūnu, SJ, keliavo į Austriją.

Pirmoji stotelė buvo Čekijos mieste Brno. Pakeliui į jį choro vadovas A. Mišeikis supažindino keliautojus su Čekijos istorija, papročiais – mat jam yra tekę čia gyventi ir dirbti.

Austrijoje choristai aplankė Sankt Floriano barokinį augustijonų vienuolyną – vieną garsiausių Austrijos piligriminių vietų; įžymaus austrų kompozitoriaus A. Bruknerio kapą.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija