Atnaujintas 2008 gegužės 9 d.
Nr.35
(1628)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Toronto arkivyskupas domėjosi Šiluva

Vyskupas Jonas Ivanauskas
Toronto arkivyskupui Tomui
Kolinsui padovanojo įvairios
medžiagos apie Šiluvą

Kanadoje viešėjęs Kauno arkivyskupo augziliaras vyskupas Jonas Ivanauskas, lydimas Šiluvos Švč. Mergelės Marijos 400-ųjų apsireiškimo metinių jubiliejaus komiteto narių, susitiko su Toronto arkivyskupu Tomu Kolinsu. Abu ganytojai kalbėjosi itališkai, nes abu yra studijavę Romoje. Kalbėtasi įvairiomis temomis, daugiausia apie Šiluvą. Vyskupas kvietė arkivyskupą atvykti į Lietuvą per pagrindines Šiluvos jubiliejaus iškilmes rugsėjo mėnesį, tačiau šis jau numatęs tuo metu lankytis Airijoje, iš kur yra kilę jo protėviai.


Pašventinta Šv. Jurgio Kankinio bažnyčia Kaune

Iškilmingai pašventinta
prie Kauno pilies esanti
Šv. Jurgio Kankinio bažnyčia

Balandžio 23 dieną, švenčiant šv. Jurgio atlaidus, Kaune iškilmingai iš naujo pašventinta Šv. Jurgio Kankinio bažnyčia. Šventinimo apeigas atliko ir po ilgos, apie 60 metų, pertraukos pirmąsias šv. Mišias bažnyčioje celebravo Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius. Drauge su juo koncelebravo Lietuvos Mažesniųjų brolių ordino Šv. Kazimiero provincijos provincijolas kun. Astijus Kungys, OFM, prel. Vytautas Steponas Vaičiūnas, OFS, kurijos kancleris mons. Adolfas Grušas. Kauno kunigų seminarijos rektorius mons. Aurelijus Žukauskas, brolių pranciškonų ir daugybė kitų vienuolijų brolių kunigų.


Tiesos ir meilės keliu

Dr. Aldona Kačerauskienė

XX amžiaus pradžia pažymėta tautos dvasiniu susitelkimu, atvedusiu prie Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo. Po spaudos atgavimo 1905 metais intensyviai pradėjo kurtis draugijos, organizacijos, pasirodė lietuviški laikraščiai. Tame nacionalinio pakilimo pliūpsnyje ryški Lietuvių katalikių moterų draugijos (LKMD), įkurtos 1908 metų balandžio 26 dieną Kaune vykusiame suvažiavime, veikla.


Apginkime negimusius mūsų vaikus, brolius ir seseris!

Šiuo metu Seimas svarsto Gyvybės apsaugos prenatalinėje fazėje įstatymą. Paremkime Seimo narius, rengiančius šį įstatymą, rašydami jiems laiškus.

Vos užsimezgęs žmogus jau yra žmogiška būtybė – tai mokslo įrodytas faktas, bet ne tikėjimo tiesa. Žmogui iš prigimties būdinga suprasti, pripažinti kiekvieno žmogaus vertę ir teisę gyventi nuo jo pradžios iki pabaigos ir jo teisę į didžiausią pagarbą gyvybei. Ginti silpną, negalintį apsiginti žmogų yra mūsų pirmutinė pareiga.


Ateik, Gyvoji Dvasia!

Aurimas ŠUKYS

Šitaip kreipdamasis į ateitininkus kun. Stasys Yla cituoja Stasį Šalkauskį, kuris buvo įsitikinęs, jog dauguma to laikotarpio katalikų neturėjo Gyvosios Dvasios (S.Yla „Ateik, Gyvoji Dvasia“ 1997, p.75). Tai pasireiškia per religinio entuziazmo trūkumą, menką religinį sąmoningumą, praktinį nenuoseklumą religijos dalykuose, visišką neatsparumą destabilizuojantiems veiksniams, negebėjimą parodyti iniciatyvą praktiniais religinio gyvenimo klausimais.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija