Atnaujintas 2008 gegužės 9 d.
Nr.35
(1628)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Apginkime negimusius mūsų vaikus, brolius ir seseris!

Šiuo metu Seimas svarsto Gyvybės apsaugos prenatalinėje fazėje įstatymą. Paremkime Seimo narius, rengiančius šį įstatymą, rašydami jiems laiškus.

Vos užsimezgęs žmogus jau yra žmogiška būtybė – tai mokslo įrodytas faktas, bet ne tikėjimo tiesa. Žmogui iš prigimties būdinga suprasti, pripažinti kiekvieno žmogaus vertę ir teisę gyventi nuo jo pradžios iki pabaigos ir jo teisę į didžiausią pagarbą gyvybei. Ginti silpną, negalintį apsiginti žmogų yra mūsų pirmutinė pareiga.

Valstybė turi turėti gyvybę ginančius įstatymus, to negalima palikti tik žmogaus apsisprendimui. Visuomenė be valdžios pagalbos nesugeba taip susitvarkyti, kad būtų ginami silpnieji. Valdžia turi tvarkyti, tačiau ji dabar netvarko. Mūsų, piliečių, pareiga yra paskatinti valdžią, pareikalauti rūpintis visų gerove, ginti visus piliečius, ypač tada, kai jiems to labiausiai reikia. Tikėtina, kad įstatymą priims tik tuomet, jei žmonės neliks abejingi. Mums reaguoti galėtų sukliudyti nusivylimas savo jėgomis ir nusivylimas valdžia. Neleiskime, kad mūsų nusivylimas savo jėgomis ir valdžia neleistų apginti savo negimusių brolių ir seserų.

Prisidėti prie žmogaus gyvybės apsaugos įstatymo priėmimo galima. KVIEČIAME rašyti laiškus, išdėstant savo argumentus, kodėl žmogaus gyvybė yra šventa nuo prasidėjimo momento ir turi būti neliečiama, arba tiesiog trumpai parašyti, jog pritariate šiam įstatymui.

Laiškus kviečiame rašyti savo Seimo nariams, adresu: Seimas, Gedimino pr. 53, 01109 Vilnius.

Ant voko būtina parašyti savo adresą, laiške taip pat ir būtina pasirašyti. Kiekvienam Seimo nariui galima rašyti elektroniniu paštu pagal pavyzdį vardas.pavarde@lrs.lt arba Vardas.Pavarde@lrs.lt. Siūlome laiškų kopijas siųsti ir Seimo nariams Vilijai Aleknaitei (vialek@lrs.lt) ir Valdemarui Tomaševskiui, nes jie rūpinasi šiuo įstatymu, kad ir jie žinotų apie kitiems Seimo nariams siųstus laiškus. Tiktų rašyti ir Seimo pirmininkui Česlovui Juršėnui, Sveikatos komiteto pirmininkui Antanui Matului, Seimo Šeimos ir vaiko reikalų komisijos pirmininkei Rimai Baškienei. Laiškus reikia siųsti kuo greičiau, nes bet kada Seimas gali imtis apsispręsti dėl įstatymo priėmimo arba nepriėmimo.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija