Atnaujintas 2008 gegužės 14 d.
Nr.36
(1629)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Neišsemti aruodai

Bronius VERTELKA

Panevėžio krašto tautodailininkai

Beveik visą balandį Panevėžio dailės galerijoje vyko Panevėžio krašto tautodailės paroda, kurioje 215 autorių eksponavo 620 savo darbus. Parodą aplankė 1659 lankytojai, tarp jų ir svečiai iš Turkijos, Prancūzijos, Japonijos. Tautodailės paroda buvo puiki švietėjiška priemonė moksleiviams.

Šiuos skaičius ir faktus pateikė dailės galerijos direktorė Jolanta Lebednykienė per gegužės 1 dieną vykusį tautodailės parodos aptarimą. „Kokie būtume skurdūs, jeigu neturėtume to, kas šiandien yra sukurta. Lietuva bus gyva tol, kol gyvuos liaudiškas menas“, – kreipdamasi į tautodailininkus kalbėjo Panevėžio apskrities viršininkė Gema Umbrasienė ir dovanojo jiems didžiulę pavasarinių gėlių puokštę.


Juvelyrikos klasika

Benjaminas ŽULYS

Kaunietė Regina Rinkevičienė tituluojama lietuviškos juvelyrikos klasike. Ši juvelyrė savo darbais ne vieną dešimtmetį džiugina meno mylėtojų akį ir širdį. Nedidelę savo darbų dalelę – šimtą paskutiniojo dešimtmečio kūrinių ji pateikė personalinėje parodoje, eksponuotoje galerijoje „Aukso pjūvis“, įsikūrusioje Kaune, Verslo lyderių centre (V. Putvinskio g. 53). Ekspoziciją autorė pavadino „Kaip žydėjimas vyšnios“. Joje – sagės, auskarai, koljė, juvelyriniai diržai, kitokie darbai. Kaip teigė šio žanro žinovė Violeta Krištopaitytė, R. Rinkevičienė yra ne taikomosios (praktinės), o meninės juvelyrikos krypties atstovė.


„Auksalio kupke“ pristatyti krašto kūrėjai

Rūta Averkienė

Saulė Lazaravičienė prie savo darbų

Varėnos kultūros centro parodų salėje atidaryta Varėnos rajono kūrėjų darbų paroda „Auksalio kupkas“. Joje dvidešimties įvairaus amžiaus autorių – tautodailininkų ir amatininkų iš įvairių Varėnos krašto kampelių – austi, pinti, rišti, lipdyti iš molio, skobti iš medžio, kalti iš geležies dirbiniai.

Paroda „Auksalio kupkas“ šiemet vyksta jau antrą kartą. Parodą pristatęs Varėnos kultūros centro vyr. specialistas Marius Galinis sakė, jog šioje parodoje, tarsi „aukso kupke“, atsispindi Varėnos krašto kūrėjų darbuose išsakyti žodžiai ir mintys. „Gal paroda ir neatrodo itin gausi, tačiau kiekvienas čia eksponuojamas darbas kurtas iš širdies“, – sakė M.Galinis.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija