Atnaujintas 2008 gegužės 28 d.
Nr.40
(1633)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

„Poezijos pavasarėlio“ šiluma

Jonas PETRONIS

Eiles skaito poetas
Feliksas Jakubauskas

Metų literatė Agnė Zujevaitė
su rajono savivaldybės
meru Arnoldu Abramavičiumi

Į Zarasus kiekvieną pavasarį atplasnoja poezijos paukštė ir pradžiugina kūrybingos sielos žmones gražiu tradiciniu „Poezijos pavasarėliu“, kurį rengia rajono viešoji biblioteka.

Renginių ir poezijos švenčių vedėjas zarasiškis Vasilijus Trusovas pasidžiaugė vis gausėjančiu kolegų būriu, brandesniais kūriniais. Pavasarėlyje savo eiles skaitė Zarasuose jau žinomi poetai Feliksas Jakubauskas, Ona Kačkienė, Danutė Pulokaitė, Jūratė Klimaitytė-Mardosienė, Olga Černova, Onutė Karužienė. Į poezijos šventę atskubėjo ir Dusetų miestelio literatų klubo „Atgaiva“ poetai. Savo posmais pradžiugino Danutė Stankevičienė, Osvaldas Vaičys, Marija Varembergienė. „Poezijos pavasarėlyje“ prabilo ir nauji balsai: savo poetinius bandymus pateikė Zarasų žemės ūkio mokyklos moksleivis Leonas Slovcovas.

Rajono savivaldybės kultūros ir meno premijų vertinimo komisija „Poezijos pavasarėlio“ metų literato vardą suteikė ir premiją paskyrė Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos vienuoliktokei Agnei Zujevaitei. Agnė praėjusiais metais pelnė geriausios rajono jaunosios literatės vardą, o šiemet jos kūryba sulaukė dar vieno rimto ir gražaus įvertinimo. Agnės eilės žinomos ir vertinamos ne tik Zarasuose: visai neseniai mergina dalyvavo Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto surengtame jaunųjų filologų konkurse, kuriam jos bendraamžiai pateikė daug prozos, poezijos, kitų darbų. Jaunoji zarasiškė už savo poeziją gavo trečiojo laipsnio diplomą.

„Poezijos pavasarėlyje“ Agnę Zujevaitę sveikino, kūrybinio polėkio linkėjo Zarasų rajono savivaldybės meras Arnoldas Abramavičius, jos klasės vadovė Milda Kaulavičienė, mokytoja Rūta Denafaitė, mama, draugai. O Agnė renginio dalyvius nudžiugino naujomis eilėmis.

Poezijos šventės metu skambėjo ne tik Zarasų krašto poetų žodis. Aktorė Virginija Kochanskytė atliko literatūrinę kompoziciją „Gyvenimas kaip graži kelionė“, kurioje skambėjo Mikalojaus Konstantino Čiurlionio tekstai, Česlovo Milošo, Kazimiero Bradūno, Henriko Radausko, Birutės Baltrušaitytės, Gražinos Cieškaitės, Aldonos Ruseckaitės, Antano A. Jonyno, estų poeto Janio Kaplinskio ir kitų poezija. Aktorė kalbėjo apie netektis, kurių tiek daug mūsų gyvenime. Zarasiškius poetus aktorė ragino matyti grožį, dainuoti apie jį, nes viskas praeina, o kūrybos džiaugsmas lieka visada. Ji džiaugėsi, kad tokiame žavesio ir grožio krašte gyvena tiek daug kūrybingų žmonių. Virginija Kochanskytė padovanojo tikrą šventę – paslaptingą spektaklį apie amžinas mūsų gyvenimo vertybes. Įspūdingai vieną po kito citavo poetus, skaitė jų posmus – vėrė lyg ant smilgos žemuoges, džiaugdamasi kiekviena širdį suvirpinusia mintimi kaip prisirpusia kvapnia uoga, bendravo su šventės dalyviais, įjungdama juos į savo įspūdingą poezijos spektaklį, padovanojo daug prasmingų akimirkų, padėjo pasinerti ir pajusti poezijos, grožį.

Zarasiškių „Poezijos pavasarėlyje“ netrūko šilumos, poetinio įkvėpimo, kūrybos džiaugsmo. Šventė paliko nepakartojamą įspūdį.

Zarasai

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija