Atnaujintas 2008 gegužės 30 d.
Nr. 41
(1634)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Šakių dekanate

Vyskupo pareiga lankyti savuosius

Vyskupas Rimantas Norvila
ir jo generalvikaras
mons. Arūnas Poniškaitis
(kairėje) eina į Šakių
Šv. Jono Krikštytojo bažnyčią

ŠAKIAI. Šv. Jono Krikštytojo parapijos tikintieji su džiaugsmu sutiko žinią, kad Vilkaviškio vyskupo Rimanto Norvilos vizitacija parapijoje tęsis tris dienas. Kiekvienas ganytojo vizitas Bažnyčios bendruomenės nariams yra svarbus įvykis dvasiniame gyvenime. Tomis dienomis pagausėjo bažnyčios lankytojų, nes teikiamas ganytojo palaiminimas yra maloningas, o žodis stiprina tikėjimą, skatina aktyvumą kasdienei veiklai, ypač kovojant su pasitaikančiais doroviniais nukrypimais.


Telšių vyskupijoje

Plungės dekanate

Kiekvienas sekmadienis – iškilminga šventė

Medingėnai. Jau ne pirmi metai, kai šią nuošalią Švč. Trejybės parapiją aptarnauja iš Rietavo atvažiuojantis kunigas Vytautas Tamašauskas. Jis sekmadieniais bažnyčioje aukoja šv. Mišias, atlieka kitus religinius patarnavimus, tad Medingėnuose jam tenka apsilankyti  ir eilinėmis savaitės dienomis. Medingėniškiai džiaugiasi jaunu kunigu: „Kunigas Vytautas Tamašauskas, nors dar ir jaunas, bet, matyt, Dievo pašauktas pasirinko kunigystės kelią, nes nuoširdžiai atlieka kunigo pareigas, moka bendrauti su tikinčiaisiais, uždega mus bažnyčios lankymui, bendrai maldai“. Kun. V. Tamašauskas apie medingėniškius  atsiliepia taip: „Nuošalios parapijos žmoneliai visuomet geri, pasitiki kunigu, nori dvasiškai sustiprėti, išlieti kunigui savo bėdas, nuoskaudas. Kas be ko, pasitaiko ir vienas kitas, kuris kunigo pastangas mato tarsi kokiame iškreiptame veidrodyje... Tokių esama visose parapijose. Gaila jų, nes jie nemato ar nenori matyti nei kunigo, nei parapijiečių  rodomų pastangų. Už tokius mes meldžiamės...“


Tauragės dekanate

Pagerbė kraštietį, bažnyčios fundatorių

Klebonas kun. Stasys Šlepavičius
Lekavo kaime, mons.
Petro Butkaus tėviškėje,
šventina kryžių

NEMAKŠČIAI. Gegužės 18 dieną čia vyko parapijos šventė. Ji buvo skirta  pagerbti kraštietį, bažnyčios fundatorių monsinjorą Petrą Butkų. Į šventę buvo kviečiami atvykti iš Nemakščių krašto kilę bei jam prijaučiantys žmonės.   

Šventė prasidėjo Lekavo kaime, kur parapijos klebonas kun. Stasys Šlepavičius pašventino kryžių, žymintį mons. Petro Butkaus gimtųjų namų vietą. Po gražios apeigos buvo išreikšta viltis, kad ši vieta bus dažnai lankoma ne tik nemakštiškių, bet ir trumpam į mūsų kraštą užsukančių žmonių ir gėlės prie kryžiaus nenuvys.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija