Atnaujintas 2008 birželio 4 d.
Nr. 42
(1635)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

„Prisikėlęs“ sulaukė dėmesio

Scena iš roko operos „Prisikėlęs"
Kauno Paminklinėje
Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje
Erlendo BARTULIO nuotrauka

Kauno Paminklinėje Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje gegužės 24-ąją, šeštadienį, įvyko italų kompozitoriaus Daniele Ricci roko operos „Prisikėlęs" koncertinės versijos premjera. Pirmą kartą Lietuvoje į vieną gretą su populiariosios ir klasikinės muzikos atlikėjais -Ovidijumi Vyšniausku, Vilija Matačiūnaite, Rita Preikšaite, Vaidu Vyšniausku, Ramūnu Urbiečiu ir Rūta Zaikauskaite - stojo profesionalūs chorai. Atlikėjams pritarė Rolando Daugėlos vadovaujamas Kauno Vytauto Didžiojo bažnyčios kamerinis choras „Can-tate Domino" bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kauno fakulteto mišrusis choras. Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje skambėjusios roko operos atėjo pasiklausyti daugiau kaip 6000 žmonių. Bažnyčios klebonas mons. Vytautas Grigaravičius pripažino, jog tiek žmonių bažnyčioje jis dar nebuvo matęs.

Kadangi profesionalų apšvietimą įrengi-nėję specialistai savo darbą galėjo pradėti tik po kito bažnyčioje vykusio renginio, roko operos pradžia vėlavo apie 40 minučių. „Džiugu, kad susirinkusieji ramiai bei solidariai laukė ir, kaip paaiškėjo vėliau, neliko nusivylę", - teigė vieno iš renginio organizatorių - VšĮ „Šou imperija" prodiuserė Aušra Vyšniauskienė.

Idėja Daniele Ricci kūrinį pristatyti lietuviams kilo vienuolei seseriai Liucijai, kuri, viešėdama Italijoje, išgirdo „Prisikėlęs" muziką. Sesuo Liucija į Lietuvą parsivežė garso įrašą ir, pasitarusi su atlikėju Ovidijumi Vyšniausku, operą išvertė į lietuvių kalbą.

Po lietuviškojo roko operos premjeros susirinkusieji juos sužavėjusiems atlikėjams atsistoję plojo net keliolika minučių. „Tokį renginį, kuriame dalyvautų šou pasaulio atstovai ir kuris sukeltų tokias žmonių emocijas, mačiau pirmą kartą. Atlikėjų nuoširdumas ir kūrinio prasmingumas žmonėms pataikė tiesiai į širdį", - teigė A. Vyšniauskienė. Moteris šypsojosi prisiminusi, kad renginio rėmėjus teko sodinti greta balkone esančių vargonų, nes vietų bažnyčioje nebebuvo. „Po koncerto aš Vilijos paklausiau apie žiūrovus ir jų reakciją, tačiau ji tikino dėl jaudulio ir įsijautimo į vaidmenį nieko nemačiusi, - pasakojo A. Vyšniauskienė. - Užkulisiuose visi atlikėjai susikabino rankomis ir renginį pradėjo bendra malda, kuri pačios roko operos metu pasibaigė visų susirinkusiųjų širdžių susiliejimu".

Koncertinei roko operos premjerai sulaukus didžiulio susidomėjimo ir gerų atsiliepimų, organizatoriai žada kitų metų šv. Velykoms pastatyti sceninę kūrinio versiją.

XXI

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija