Atnaujintas 2008 birželio 6 d.
Nr. 43
(1636)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Marijampolės dekanate

Tikėjimo ir meilės šventė

Vyskupas Rimantas Norvilą (viduryje)
lankosi Bagotojoje. Kairėje -
kun. Juozas Fakėjavas, dešinėje -
diak. Gediminas Keršys

Sutvirtinimo sakramentui pasiruošęs
jaunimas eina į bažnyčią

BAGOTOJI. Gegužės 17 dieną, šeštadienį, Šv. Antano Paduviečio parapijos bažnyčioje Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvilą jaunuoliams suteikė Sutvirtinimo sakramentą. Šventėje dalyvavo ir Kazlų Rūdos parapijos diakonas Gediminas Keršys.

Sutvirtinimo sakramentas drauge su Krikštu ir Eucharistija yra „į krikščionybę įvedantys sakramentai", kurių vienybę privalu išsaugoti. Sutvirtinimo sakramentu pakrikštytieji labiau sujungiami su Bažnyčia, praturtinami ypatinga Šventosios Dvasios jėga ir todėl dar labiau įpareigojami, kaip tikri Kristaus liudy-tojai, žodžiu bei darbu skleisti ir ginti tikėjimą (KBK, 1285).

Sutvirtinimo sakramentui Bagotosios parapijoje pasiruošė 30 jaunų žmonių. Šiam sakramentui pradėta rengtis dar 2007 m. spalio mėnesį. Katechezių metu buvo gilinamasi į katekizmą, Sutvirtinimo sakramento esmę, jaunimas mokėsi būti tikrais Kristaus liudytojais savo aplinkoje: tiek savo kasdieniškame gyvenime integruodami krikščioniškas vertybes, tiek sekmadienio Mišių metu aktyviai įsijungdami į liturgiją. Sutvirtinimo sakramentui jaunimą ruošė parapijos klebonas kun. J. Fakėjavas ir tikybos mokytoja A. Gudynienė.

Iškilmingas Eucharistijos šventimas prasidėjo giesme Šventajai Dvasiai „Dvasia Viešpatie, ateik". Po homilijos parapijos tikybos mokytoja ir katechete Asta trumpai papasakojo apie ruošimąsi sakramentui. Vyskupas homilijoje akcentavo, kad nereikia bijoti priimti iš Dievo gausias malones, labai vaizdžiai pailiustruodamas gyvenimiškais pavyzdžiais. Aukos liturgijos pradžioje visi sutvirtinamieji simboliškai nešė po raudoną rožės žiedą -kaip savo jaunatviško ir gražaus gyvenimo troškimą bei siekinį, o eucharistinę duoną bei vyną atnešė sutvirtinamųjų tėvai. Po Mišių sutvirtinamieji padėkojo vyskupui Rimantui ir įteikė puokštę gėlių ir medinį angelą - kaip prisiminimą apie Bagotosios parapiją. Visiems, prisidėjusiems prie jaunuolių rengimo

sakramentui, dėkojo sutvirtinamųjų šeimos, be to, parapijos klebonas Juozas padėkojo Jūratei Greifenbergerienei už naujas albas patarnautojams.

Visiems išeinantiems po Eucharistijos liturgijos šventimo virš galvų pabiro pavasarinių gėlių žiedlapiai, kurie reiškė, jog visi esame palaiminti Šventosios Dvasios dovanomis iš aukštybių.

Kun. Juozas FAKĖJAVAS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija