Atnaujintas 2008 m. birželio 13 d.
Nr. 45
(1638)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Panevėžio vyskupijoje

Panevėžio dekanate

Tėvo diena, Sutvirtinimo sakramentas ir miestelio šventė

Eina į bažnyčią (iš kairės): vyskupas
Jonas Kauneckas, Smilgių klebonas
apaštališkasis protonotaras Bronius
Antanaitis ir mons. Alfonsas Svarinskas

Šventinami miestelio vėliava ir herbas

Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas
fotografavosi su parapijiečiais

Didinga Smilgių šv. Jurgio bažnyčia

SMILGIAI. Švęsdami Tėvo dieną, Smilgiai kartu pažymėjo ir miestelio dieną. Šv. Jurgio bažnyčioje buvo pašventinti altorius, miestelio vėliava ir herbas. Grupei jaunuolių joje buvo suteiktas Sutvirtinimo sakramentas.

Į didingą, vieną gražiausių medinių bažnyčių Lietuvoje, statytą 1764 metais ir dabar rūpestingai prižiūrimą, rinkosi tikintieji. Į Smilgius atvykusius Panevėžio vyskupą Joną Kaunecką, mons. Alfonsą Svarinską, Panevėžio Kristaus Karaliaus Katedros altaris-tus mons. Petrą Kuzmicką ir kan. Vytautą Masį prie šventovės sutiko parapijos klebonas apaštališkasis protonotaras Bronius Antanaitis.

Šv. Mišias aukojęs vyskupas pasveikino tėvus ir senelius su Tėvo diena, o jau išėjusiesiems j Amžinybę linkėjo ramybės. Ganytojas pašventino naująjį, dailiais raižiniais išpuoštą altorių, prie kurio jis ir aukojo šv. Mišias. Turiningas, pamokantis, paremtas faktais buvo jo pamokslas. Pasidžiaugė, kad vis daugiau jaunavedžių Panevėžyje renkasi bažnytinę, o ne civilinę santuoką. Prieš teikdamas Sutvirtinimo sakramentą jaunuolių klausė, ar pasižada rytais ir vakarais sukalbėti maldą, o sekmadieniais lankyti bažnyčią. Išgirdo: "Taip". Po to vyskupas šventino miestelio vėliavą ir herbą, prie kurių kaip garbės sargyboje visas šv. Mišias išstovėjo jaunimas. Norėdami pasidžiaugti, kuo yra turtingi, Smilgių bendruomenės atstovai jam įteikė naminės duonos kepalą, medaus puodynaitę. Šv. Mišiose dalyvavo rajono vicemeras Vytautas Rapolas Gritėnas, keletas rajono Tarybos narių, Smilgių seniūnė Zita Dabužins-kienė, Seimo narys Antanas Matulas. Šv. Mišių metu giedojo žinoma Panevėžio solistė Elena Grumbinienė.

Klebonas apaštališkasis protonotaras B. Antanaitis sakė, kad be vyskupo nebūtų buvę tokių puikių iškilmių. Jis taip pat dėkojo ir šv. Mišiose dalyvavusiems kunigams. Ypač parapijiečius džiugino tai, jog atvyko jau į 98-uosius metus įkopęs mons. Petras Kuzmickas, daug metų klebonavęs Smilgiuose ir čia palikęs itin šiltus prisiminimus. Iškilmės bažnyčioje baigėsi sugiedojus Tautos himną.

Bronius VERTELKA

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija