Atnaujintas 2008 m. birželio 13 d.
Nr. 45
(1638)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Po dešimties metų...

Buvę bendrakursiai Upynos Švč. Mergelės
Marijos Vardo bažnyčioje aukodami
šv. Mišias švenčia kunigystės 10-metį
(iš kairės): Gediminas Jazbutis,
Tomas Domarkas, Pranas Bartasūnas,
Vytautas Šiaudvytis, Antanas
Gutkauskas ir Vilius Viktoravičius

UPYNA. Gegužės 31-ąją vešlioje žalumoje, išlakių medžių pavėsyje, įvairiaspalvių gėlynų jūroje skendėjo Švč. Mergelės Marijos Vardo bažnyčia. Tą šeštadienį Upynos klebonas kun. Antanas Gutkauskas šventė savo kunigystės dešimtmetį. Pažymėti tokį gražų, dar jaunatvišką kunigystės jubiliejų kun. A. Gutkauskas kartu su buvusiu Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos bendrakursiu, dabar jau Laukuvos Šv. Kryžiaus Atradimo parapijos administratoriumi kun. Pranu Bartasūnu suorganizavo buvusių seminarijos bendrakursių susitikimą Upynoje.

Dar gerokai prieš vidurdienį į Upyną susirinko buvę seminarijos bendrakursiai kunigai A. Gutkauskas, P. Bartasūnas ir Telšių Mažosios Švč. Mergelės Marijos Ëmimo į Dangų bažnyčios klebonas Vytautas Šiaudvytis. Jie ir buvo pagrindiniai kunigystės dešimtmečio šventimo Jubiliatai, nes būtent prieš 10 metų, gegužės 31 dieną, jie visi trys gavo kunigystės šventinimus. Atvyko ir kiti seminarijos bendrakursiai kunigai: Klaipėdos Švč. Mergelės Marijos Taikos Karalienės bažnyčios administratorius Vilius Viktoravičius, Batakių klebonas Gediminas Jazbutis, Janapolės administratorius Tomas Domarkas.

Kun. A. Gutkauskas turėjo ką parodyti savo bendrakursiams: dvejus beveik iš pagrindų renovuotus parapijos namus Upynoje ir jo aptarnaujamoje Varsėdžių parapijoje. O kur dar visų trijų jo aptarnaujamų bažnyčių Upynos, Varsėdžių ir Girdiškės atlikti eiliniai remontai, sutvarkytos šių bažnyčių aplinkos, puikiai giedantys chorai bei visų trijų parapijų renginiai, skirti jaunimui ir šių parapijų bendruomenėms. Klebono kun. A. Gutkausko pastangomis visos parapijos yra gyvos ir veiklios, į jų veiklą įtraukiamas ir jaunimas.

Po dešimties metų susirinkę buvę bendrakursiai aukojo šv. Mišias, į kurias gausiai susirinko Upynos, Varsėdžių ir Girdiškės parapijų tikintieji. Šv. Mišioms įžanginį žodį tarė kun. V. Šiaudvytis iš Telšių. Jis nusakė šio buvusių bendrakursių susitikimo Upynoje tikslą. Tos dienos Šventojo Rašto skaitinius skaitė kun. Gediminas Jazbutis, Evangeliją - kun. P. Bartasūnas, visuotinę maldą - kun. T. Domarkas, o išsamią homiliją, susietą su tos dienos Evangelija bei su šiuo suorganizuotu susitikimu, - kun. V. Viktoravičius. Kartu buvo užbaigtos ir Gegužinės - Dievo Motinos garbinimo - pamaldos.

Gražiai giedojo Upynos bažnyčios choras, vadovaujamas Renatos Beišytės. Netrūko sveikinimų bei linkėjimų šiam gražiam jaunų kunigų būriui, sėkmingai besidarbuojančiam Kristaus vynuogyne... Klebonui kun. A. Gutkauskui - šios parapijos ir šio susitikimo šeimininkui - buvo įteikta gražiausių gėlių puokštė.

Po šv. Mišių Upynos parapijos choras ir visi šv. Mišiose dalyvavę tikintieji šauniesiems kunigams sugiedojo "Ilgiausių metų". Šis buvusių seminaristų, dabar jau kunigų, susitikimas Upynoje galbūt paskatins ne vieną jaunąjį upyniškį pasirinkti kunigo kelią, nes iš Upynos krašto jau ne vienas jaunuolis yra pasirinkęs kunigystę.

Juozas VIEKŠNYS

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija