Atnaujintas 2008 m. birželio 13 d.
Nr. 45
(1638)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Laisvoje Lietuvoje šito nesitikėjome

Viešas laiškas gerbiamai žurnalo „Ekstra“ Redaktorei

Minime Lietuvos atgimimo Sąjūdžio 20-metį. Neišblėso iš atminties jo dvasia. Man teko jame dalyvauti nuo pat pradžios: rajono, apylinkės ir visos Lietuvos Sąjūdyje.

Teko dalyvauti kraupiuose Sausio 13-osios įvykiuose. Visą naktį būti su drąsuoliais, budėjusiais prie Seimo rūmų. Būti nežinioje. Okupantas šėtoniškai puolė beginklius žmones prie televizijos bokšto. Lietuvis stovėjo be jokio ginklo -tik su daina, laisvės ilgesiu ir meile tėvynei širdyje.


Lietuvai reikia grįžti prie Dievo

Man sunku kalbėti apie gyvenimą Lietuvoje. Ir dar sunkiau, kad turiu pasakoti apie neigiamus reiškinius.

Gegužės 22 dieną prisiminėme patį didžiausią bolševikų partijos surengtą žmonių vežimą iš Lietuvos. Deja, prisiminimas pradėjo blankiai. Kaimo bažnyčiose nebuvo jokių pamaldų. Seime buvo dvigubas minėjimas. Salėje susirinko Seimo nariai ir kviestiniai svečiai. Sovietiniai kolaborantai vadovavo "paradui", o jų aukos sėdėjo apačioje - suoluose. Deja, aukos nesugebėjo protestuoti ir išeiti iš salės. Atskiroje Seimo salėje posėdžiavo nukentėjusiųjų tautų atstovai. Jie papasakojo, kiek buvo išvežta žmonių, kiek tarp jų buvo vyrų, moterų ir vaikų, bet užmiršo pasakyti, kas organizavo išvežimą. Taip ir liko neaišku, kas vežė ir kokios baisios buvo sąlygos. Nepasakė, kad pakeliui mirė daug kūdikių ir jie buvo išmetami pro vagonų langus. Nepasakė, ką iškentėjo motinos ir tėvai. O trėmimus juk organizavo ir vykdė komunistų -bolševikų partija!


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija