Atnaujintas 2008 m. birželio 18 d.
Nr. 46
(1639)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Pagyvenusių žmonių koncertas džiugino širdis

Jolita ŽUKAUSKIENĖ

Elegancija ir išskirtine apranga
sužavėjo „Bočių" kolektyvas iš Rokiškio

Ukmergiškiai svečius sutinka
su duona ir druska

Aukštaitijos „Bočių" meno saviveiklos festivalio „Ant dainos sparnų" dalyviai iš Anykščių, Elektrėnų, Jonavos, Kupiškio, Ro­kiškio, Švenčionių, Utenos, Vilniaus savait­galį susirinko Ukmergėje. Savo dainomis su­sirinkusiuosius džiugino ir Ukmergės kultū­ros centro mišrus choras „Vyturys" (vadovas Antanas Pocius).

Meno saviveiklos festivalį organizavusi Ukmergės „Bočių" bendrijos vadovė Valeri­ja Naraškevičienė dalyvius pakvietė dalyvauti šv. Mišiose Švč. Trejybės bažnyčioje, po to visi susirinko prie paminklo „Lituania Res-tituta". Bočiai nulenkė galvas laisvos ir ne­priklausomos šalies simboliui, padėjo gėlių. Čia, prie paminklo, skambėjo eilės, visi ko­lektyvai sudainavo Juozo Naujalio dainą „Že­mė Lietuvos", o jiems dirigavo Ukmergės kultūros centro „Bočių" choro vadovas Eu­genijus Žurauskas.

Ukmergiškiai senjorus sutiko su duona ir druska bei nuotaikinga muzika. Mūsų miesto „Bočiai" priėmė Lietuvos miestų at­stovus, surengė bendrą koncertinę progra­mą, ją įvertino simboliniais apdovanojimais, gėlėmis ir padėkomis. Ruošdamiesi šventei mūsiškiai papildė savo repertuarą, parodė gražią programą. „Bočių" choristus, vyrų ir moterų ansamblius paruošė jų vadovas Eu­genijus Žurauskas, folklorinio ansamblio dainininkus parengė vadovė Vilma Mulevičiūtė, o šokėjus - Ramunė Bolotnikovienė. Festivalio programą paįvairino šauniosios renginio vedėjos: Agotėlė (Vilma Mulevi­čiūtė) ir Dėdienytė (Rasa Graužinienė), vi­siems patiko jų humoro intarpai. Savo ele­gancija ir išskirtine apranga publiką pake­rėjo „Bočių" kolektyvas iš Rokiškio, pralinksmino nuotaikingas moterų šokis. Ra­mybe ir šiluma spinduliavo Vilniaus klubo nariai, jaudino jų lyriškos dainos. Kiekvie­nas kolektyvas pasirodė savitai ir, kaip sakė V. Naraškevičienė, šiame nuostabiame drau­gystės renginyje buvo į ką pasižiūrėti ir pa­sisemti patirties.

Lietuvos pensininkų sąjungos valdybos pirmininkas Petras Ruzgus, džiaugdamasis vyresniųjų meno saviveikla, jų kūryba, atsa­kingumu, pabrėžė, kad jaunimui iš bočių rei­kėtų pasimokyti, kaip šauniai organizuoti šventes. Ukmergės rajono savivaldybės ad­ministracijos direktoriaus pavaduotoja Klav-dija Stepanova irgi negailėjo gražių sveikini­mo žodžių, o šventės akimirkas įamžino Ge­nadijus Namestnikovas.

Po koncerto meno saviveiklos festivalio dalyviai neskubėjo skirstytis, jie dar bendra­vo prie vaišių stalo, sukosi šokių sūkuryje. Šios gražios šventės organizatoriai dėkingi vi­siems rėmėjams.

Ukmergė Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija