Atnaujintas 2008 m. birželio 20 d.
Nr. 47
(1640)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Geras pasiruošimas lydėjo šventinę nuotaiką

Tėvai laimina savo vaikus

ŠILALĖ. Visus metus parapijos vaikai, besiruošiantys Pirmajai Komunijai, kassekmadienį uoliai dalyvavo šv. Mišiose, o po jų rinkdavosi į dekanoklebono kun. Stasio Toleikio iniciatyva renovuotus para­pijosnamus. Čia yra techninės aparatūros, kuria galima demonstruotivaizdinę medžiagą, aiškinant vaikams sudėtingesnes tikėjimo tiesas.


Plungės dekanate.

Jaudinanti šventė

Po Pirmosios Komunijos
su kunigu Vytautu Tamašausku
ir tėveliais

MEDINGĖNAI. Birželio 1-ąją sutapo dvi šventės: Vaikų gynimo ir Tė­vo diena. O Švč. Trejybės parapiją aptarnau­jantis iš Rietavo atvykstantis kun. Vytautas Tamašauskas prie šių švenčių dar pridėjo ir parapijos vaikų Pirmosios Komunijos iškil­mę. Pasak kunigo, Vaikų gynimo diena te­gul simbolizuoja pirmą kartą į vaikų širdeles priimtą Gyvąjį Jėzų Kristų, kuris nuo šiol, kai jie kiekvieną kartą atliks išpažintį ir priims Komuniją, taps jų sielų Gynėju nuo visokio blogio ir nuodėmių. Tėvo diena, sutapusi su vaikų Pirmąja Komunija, buvo puiki proga ir tėveliams atlydėti savo vaikučius artimai susitikti su Kristumi. Tikriausiai ne vienas medingėniškis tėvelis, atlydėjęs vaikutį į šią šventę, prisiminė ir savo Pirmąją Komuniją, gal net susimąstė, ar nėra atitolta nuo baž­nyčios, nuo Gyvojo Jėzaus, esančio Švč. Sakramente...


Vilkaviškio vyskupijoje

Marijampolės dekanate

Bendrystės tarp žmogaus ir Dievo šventė

Pirmąją Komuniją priėmusieji
su klebonu kun. Juozu Fakėjavu

BAGOTOJI. Šv. Antano Paduviečio bažnyčioje Pirmosios Komunijos šventė šiais metais įvyko birželio l dieną. Dvylika vaikų šiaišventei rengėsi jau nuo praėju­sių metų rudens: per katechezes gilinosi į tikėjimo tiesas, dalyvavo šv. Mišiose, buvo ak­tyvūs liturgijos dalyviai.

Pirmosios Komunijos šventė sutapo su Tėvo diena, todėl prieš prasidedant šv. Mišioms klebonas kun. Juozas Fakėjavas iškil­mingai įvedė vaikus į pilnutėlę žmonių baž­nyčią, kurioje tą dieną šv. Mišios buvo aukojamos už vaikus ir visus bažnyčioje esančius tėčius.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija