Atnaujintas 2008 m. birželio 27 d.
Nr. 49
(1642)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Smagios Antaninės

Bronius VERTELKA

Birželio 13-ąją Tiltagalių spor­to stadione rinkosi vietos bendruo­menė, aplinkinių kaimų, miestelių žmonės, jaunimas. Rengti Antani­nių šventę viename gražiausių Pa­nevėžio rajono kampelių tapo tra­dicija. Šiemet ji buvo ir kaip Kultū­ros ministerijos remiamo edukaci-nio-etninio projekto dalis.

Šventės meninę programą ve­dė J. Miltinio dramos teatro ir „Meno" teatro aktorius Andrius Povilauskas, o ją pradėjo Tiltagalių vaikų ir jaunimo pučiamųjų in­strumentų orkestras, jau pelnęs respublikinį pripažinimą. Po jo koncertavo vietos kaimo kapela „Lėvena" - vienas geriausių rajo­no saviveiklos kolektyvų. „Lėveno-je" susibūrė apie dvidešimt meno saviveiklos entuziastų. Repetuoti į Tiltagalius jie renkasi iš aplinkinių kaimų ir gyvenviečių. Tarp šio ko­lektyvo muzikantų atsirado ir An­tanas, kuris buvo pagerbtas jam už­dedant ąžuolo lapų vainiką. Savo meninius gabumus šventėje rodė ir Tiltagalių country bei jaunimošiuolaikinių šokių grupės.

Grojo Karsakiškio vaikų ir jau­nimo pučiamųjų instrumentų or­kestras „Karsakiškio garsas", vado­vaujamas Aleksandro Fomenkos, įdomią savo meninę programą at­vežė Paliūniškio kaimo kapela „Kaimynai". Vedėja pasižymėjo šmaikštumu, pabėrė juokingų anek­dotų. Tarp pasirodžiusio Panevėžio bendruomenės rūmų tautinių šokių kolektyvo „Sidabrą" narių buvo ir iš Tiltagalių kilęs bei dažnai į savo gimtąją sodybą užsukantis fotome­nininkas Lionginas Skrebe. Kaip tik tuo metu Tiltagalių kultūros centre veikė jo fotografijų paroda. 70-metį atšventęs L. Skrebe šokių sūkuryje sukosi kaip jaunas.

Ypač šiltai buvo sutikta muziki­nė grupė „Žentai": vyrai ne tik gro­jo ir dainavo, bet ir kvietė kartu vi­sus linksmintis. Atlikėjai sugebėjo išjudinti įvairaus amžiaus šventės dalyvius. Ant asfalto, kurį juokais vadino parketu, sukosi poros. Pir­mą kartą „Žentai" Tiltagaliuose at­liko savo naujausią dainą, skirtą už­darbiaujantiems užsienyje. O savo naują dainų albumą jie žadėjo pa­teikti prieš Kalėdas.

Atskirai buvo pagerbti savo vardadienius švenčiantys Antanai, jiems uždėti ąžuolo lapų vainikai ir įteikti atminimo medaliai. Buvo ir slidžių rungtis - joje nugalėjo jaunimas. Šventėje netrūko ir ki­tokių linksmų dalykų. Iki vėlaus va­karo skambėjo muzika ir dainos. Šio puikaus renginio šeimininkė -Tiltagalių kultūros centro direkto­rė Renata Kopūstienė, trijų vaiku­čių mama, puiki organizatorė ir šiaip geras žmogus.

Tiltagaliai,
Panevėžio rajonas
Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija