Atnaujintas 2008 m. birželio 27 d.
Nr. 49
(1642)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Apie alkoholį, tabaką, narkotikus, tvirkinimą ir globalinę politiką

Vladimiras ŽDANOVAS

(Tęsinys. Pradžia Nr. 30, 33, 35, 39)

Vladimiras Ždanovas

Pasaulinė (globalinė) politika

Šį skyrių derėtų skaityti su tam tikromis išlygomis. Perskaitykite ir susimąstykite. Kitą požiūrį pateiksi­me po šio skyriaus (red. pastaba).

* * *

Daug važinėju po šalį ir matau, kad žmonės nei Kamčiatkoje, nei Maskvoje iki šiol negali suprasti kas įvyko. Kas atsitiko, kad didžiausia pasaulyje valstybė staiga subyrėjo į gabalus. Argi tai atsitiktinumas tūkstantmečių sandūroje? Jokio at­sitiktinumo čia nėra.

1985 metų vasarį, kai tapo aiš­ku, kad mirs generalinis CK sekre­torius Černenka, į savo eilinį posė­dį susirinko pasaulinė vyriausybė -didžiojo septynetuko šalys, vado­vaujamos JAV. Būtent jie nuspren­dė padalinti Sovietų Sąjungą į 52 mažas nepriklausomas valstybes ir tas valstybes priversti konfliktuoti tarpusavyje.

Kam reikėjo pasaulinei vyriau­sybei skaldyti Sovietų Sąjungą? Pa­gal ekonomistų paskaičiavimus, 2015 metais bus visiškai sunaudoti Vakarų šalių gamtiniai resursai. Vienintelis, dar mažai liestas san-dėlys - tai 1/6 pasaulio teritorijos užimanti Sovietų Sąjunga. Jos su­naikinimui jie skyrė šimtus milijar­dų dolerių. Šios programos kodas

- Harvardo projektas. Už tuos mi­lijardus jie nupirko visą TSKP vir­šūnę, nupirko visus vietinius „kuni­gaikščius", nupirko visas masines informacijos priemones. Už tuos milijardus 1991 metais jiems pavy­ko padaryti tai, ko nepadarė nei Na­poleonas, nei Hitleris.

Dabar įgyvendinamas antras šio projekto etapas - griaunama Rusi­jos Federacija. Šios programos ko­das - Hjustono projektas. Jai skir­ta dešimtys milijardų dolerių. Ant­rąją plano dalį jie labai ilgai slėpė. Pasaulinė vyriausybė - tai XX-XXI amžių žmogėdros baltomis pirštinė­mis. Kitaip sakant, vyksta slapta, nuožmi, beatodairiška kova už išli­kimą. Abejonių nebekyla.

Neseniai jie paviešino savo pla­ną. Pasirodo, dar 1985 metais buvo nuspręsta iki 2020 metų dvigubai sumažinti buvusios Sovietų Sąjun­gos gyventojų skaičių. Per 35 me­tus nužudyti kas antrą gyventoją. Bet žudyti ne karu. Senesniuosius - organizuotu skurdu, o jaunus -demoralizacija, tvirkinimu, tabaku, alkoholiu ir narkotikais.

Alkoholiui, narkotikams, taba­kui ir jaunimo tvirkinimui Vakarai išleidžia dešimtis milijardų dolerių. Su šitais milijardais mes dabar ir ko­vojame, norėdami išsaugoti savo vaikus ir anūkus. Tačiau žmogėdrų apetitas auga bevalgant. Pasaulinės vyriausybės veikėja Margaret Tet-čer, viešai kalbėdama apie Vakarų politiką Rusijos atžvilgiu, pasakė, kad pagal Pasaulinės bendruome­nės vertinimus, ekonomiškai tiks­linga Rusijos teritorijoje palikti gy­venti 15 milijonų gyventojų. Vertėjas pagalvojo, kad neteisingai su­prato ir išvertė 50. Bet ji pataisė: no fifty, fifteen. O kur kiti 135 milijo­nai? O likusiuosius - 135 milijonus išnaikins alkoholis, tabakas, narko­tikai, demoralizacija ir ištvirkimas.

Madlena Olbrait, buvusi JAV valstybės sekretorė, Maskvoje tą pačią frazę pakartojo švelnesne for­ma: Pagal pasaulio bendruomenės vertinimus ekonomiškai tikslinga, kad Rusijos teritorijoje gyventų 15 milijonų žmonių.

Aš pasidomėjau, ką tie žmogėd­ros nusprendė palikti mūsų terito­rijoje. Dviejų milijonų reikia Trans-sibiro magistralės aptarnavimui, ki­tų reikia pačių juodžiausių chemi­jos ir metalurgijos gamyklų bei pa­saulinių branduolinių atliekų kapi­nyno aptarnavimui.

V. Putino valdoma Dūma pri­ėmė sprendimą paversti Rusiją pa­saulio branduolinių atliekų kapiny­nu. Visame Sibire, vykdant pasau­linių branduolinių atliekų laidoji­mo programą, tiesiami pirmos kla­sės keliai. Jiems nereikia nei mū­sų istorijos, nei kultūros, tikėjimo, mes jiems nereikalingi. Jiems rei­kia mūsų platybių, mūsų gamtinių išteklių.

Kartą buvau pakviestas į Udmurtijos rajono Zavjalovsko mies­telį. Administracijos vadovas oficia­liame rašte man rašė: Jūsų paskai­tų vaizdo įrašai yra beveik kiekvie­noje mūsų rajono šeimoje. Mūsų ra­jone 17-oje iš 19-os kaimų patys įstei­gėme blaivybės draugijas ir kovoja­me už tai, kad iš kaimų būtų išvyti prekiautojai alkoholiu ir tabaku, kad išgelbėtume vaikus ir anūkus nuo vi­siško sunaikinimo. Labai prašome, visi labai nori Jus pamatyti. Jeigu ra­site laiko, atvažiuokite nors vienai dienai, mes jus sutiksime kaip patį brangiausią svečią.

Man tapo smalsu, koks tai rajo­nas Rusijoje, kur 17-oje iš 19-os kai­mų žmonės įkūrė blaivybės draugi­jas. Atvažiavau pas juos. Po pietų surinko visus rajono mokytojus -300 žmonių, ir aš jiems skaičiau ši­tą paskaitą. Sėdi žmonės, atidžiai klauso, o dvi jaunos mokytojos šyp­sosi: Meluoja profesorius, argi gali­ma sunaikinti milijonus žmonių. At­sakydamas į tas šypsenas, pateikiau tik du skaičius apie jų gimtojo Zav­jalovsko rajono Babino kaimą. Tam kaimui 400 metų. Tos pačios dienos rytą Babino kaime vyresniems mo­kiniams skaičiau paskaitą apie al­koholį. Babino vidurinėje mokyklo­je keturiose devintokų klasėse da­bar mokosi 68 mokiniai. Į pirmą klasę praėjusiais metais atėjo tik 6 mokiniai. Sename Babino kaime per 10 metų vaikų sumažėjo 11 kartų. Tad kas slepiasi už tų dviejų skai­čių? Tikriausiai nė neįtariate. Tie skaičiai sako, kad anie šeši mokiniai po 35 metų, jeigu nenusigers, kiek­vienas turės išmaitinti save, savo vaiką ir išmaitinti 11 pensininkų. Kaip jūs manote, ar jis vienas išmai­tins 13 žmonių? Ar žinote, ką tie še­ši dabartiniai mokiniai padarys? Jie jus nužudys iš „humaniškų paska­tų", išmaitinti vis tiek negalės.

Aš apie tai papasakojau savo draugui istorijos mokytojui, dirban­čiam Čeliabinske. Jis man sako, kad jo mokykloje yra aštuonios devin­tos klasės. Tai vaikai, kurie gimė an­tialkoholinės kampanijos metu. Šiais metais, - pasakojo mano drau­gas mokytojas, - mes negalime su­rinkti vienos pirmos klasės. Važinė­jame po visą miestą, ieškome septyn­mečių vaikų, sudarinėjame sutartis su tėvais, kad pasamdysime autobu­są, atvesime, parvešime, kad tik vai­ką leistų į mūsų mokyklą, kad būtų nors viena pirma klasė. Jeigu nesu­rinksime pirmos klasės, mokyklą už­darys, nors į kilpą lįsk.

Taigi, šalį valdančios Pasaulinės vyriausybės marionetės įgyvendina šitą Pasaulinės vyriausybės progra­mą. Mes su jumis ir esame tie indė­nai, kuriuos nuspręsta išnaikinti. Pažiūrėkite - Maskvoje kas antra moteris su cigarete dantyse, su bu­teliu alaus ar feministė. Nėščių mo­terų nėra. Kas liks po mūsų? No­vosibirske buvo apie 40 gimdymo namų, dabar veikia tik keturi. Nėra kas gimdo. O kokia gimstančių vai­kų kokybė? Kokie gali gimti vaikai, kai tėvai geria ir rūko? Alkoholis iš­tisas tautas nušluoja nuo žemės pa­viršiaus. Panašių tragedijų pasauli­nė istorija žino daug. Alkoholiu bu­vo išnaikintos milijoninės indėnų gentys. Dabar jų likučiai baigia sa­vo gyvenimą rezervatuose.

Tai, kad alkoholis yra masinio naikinimo ginklas, žinojo ir žino vi­si pretendentai į pasaulio valdymą. Taip pat ir Hitleris. 1942 metais, for­muluodamas okupacinės politikos pagrindus užkariautose slavų teri­torijose, savo direktyvose jis nuro­dė žmones naikinti alkoholiu ir ta­baku. Hitleris žinojo, kad per dvi kartas alkoholis ir tabakas išretins užkariautas tautas be krematoriu­mų ir dujų kamerų. Pagal šį planą ukrainiečiams pigi degtinė buvo keičiama į knygas. Buvo įsteigti pri­ėmimo punktai, į kuriuos atnešęs ryšulį knygų žmogus gaudavo deg­tinės, tačiau knygas jis pats turėda­vo sumesti į laužą. Taip buvo nori­ma sunaikinti dvasinį tautos turtą - knygas ir žmones.

Dabar vyksta pats tikriausias al­koholinis ir tabakinis tautos geno­cidas. Novosibirsko srityje visos ga­myklos ir kolūkiai apleisti. Vienin­telė gamykla, kuri keturis kartus pa­didino gamybą - tai gamykla, gami­nanti vyną, alų ir degtinę. Šalia jos dar vieną tokią pastatė, kuri dirba ištisą parą. Hitlerio nėra, bet jo pro­grama realizuojama 100 procentų.

Neseniai rusų kalba buvo išleis­ta Džono Kolemano knyga, pava­dinta Trijų šimtų komitetas. Anglų žvalgybos pulkininkas, 30 metų tarnavęs žvalgyboje, studijavo slaptus globalinio valdymo mechanizmus. Šioje knygoje jis rašo, kad visus glo­balinius procesus valdo 300 turtin­giausių pasaulio šeimų (klanų). Jis taip juos ir pavadino: Trijų šimtų ko­mitetas. Šie trys šimtai klanų, susie­tų tarpusavyje ypatingais slaptais masoniniais ryšiais, nustato pasau­linę politiką, o Pasaulinė vyriausy­bė - Didžiojo septyneto šalys - kaip marionetės pildo jų valią.

Praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje Trijų šimtų komitetas užsakė labai svarbų mokslinį darbą. Šio darbo duomenys buvo pritren­kiantys. Paaiškėjo, kad gamtiniai iš­tekliai yra riboti. Komfortiniam gy­venimui trečiajame tūkstantmetyje visiems žemės žmonėms neužteks gamtinių išteklių. Gamtinių resur­sų pakaks tikvienam milijardui žmonių. Trijų šimtų komitetas sufor­mulavo „auksinio milijardo" teori­ją. Nuo 1970 iki 2070 metų žemėje turi likti ne daugiau kaip vienas mi­lijardas žmonių. Likusieji penki su puse milijardo turi būti sunaikinti. Kas pateko į tą auksinį milijardą? Tai JAV, Kanada, Vakarų Europa, Izraelis ir Japonija.

Trijų šimtų komitetas įgyvendi­na globalinę žemės gyventojų nai­kinimo programą. 1970 metais Af­riką nežinia iš kur užpuolė AIDS. Dabar apie 40 proc. afrikiečių užsi­krėtę. Afriką jie sunaikins AIDS ir badu. Šiaurės tautas jie nusprendė sunaikinti alkoholiu, tabaku, narko­tikais ir tvirkinimu. O musulmoniš­kas tautas, kurios nepasiduoda nei alkoholiui, nei tvirkinimui, jie nu­sprendė naikinti tiesioginiu karu.

2001 m. rugsėjo 11 dieną buvo sunaikinti Pasaulinio prekybos cen­tro dangoraižiai. Pirmajame prane­šime buvo pasakyta: 50 tūkst. au­kų, didžiausias pasaulyje teroristi­nis aktas. Po trijų dienų - 9 tūkst. aukų, po savaitės - 4,5 tūkst. Galu­tiniais duomenimis ten žuvo 1,5 tūkst. žmonių, iš jų 600 policininkų ir gaisrininkų, kuriuos užgriuvo ge­sinant gaisrą. Dviejuose dangorai­žiuose žuvo 900 žmonių! Kodėl tiek mažai? Prieš mėnesį visuose slap­tuose masonų leidiniuose buvo at­spausdintas tiesioginis perspėjimas, kad ruošiama ataka prieš Pasaulinį prekybos centrą. Rusiškame maso-niško žurnalo 06ycmpoūcmeo u peMonm viršelyje savaitę prieš tero­ro aktą (rugsėjo 3 d.) buvo atspaus­dintas paveikslas, kuriame pavaiz­duoti du pasaulinės prekybos cen­tro dangoraižiai, jų fone - balta vė­liava, vėliavoje - stovėti draudžian­tis ženklas, o tame ženkle - vėl tie du dangoraižiai. Parodyta, kur bus radijo lokatoriai, kuriais valdomi lėktuvai, ir parodyta, kad dangorai­žių viršus bus sudegintas. Šalia už­rašyta: Ataka iš oro rugsėjo 11. Vis­ką jie gerai žinojo. Prieš mėnesį iš ten evakavo žmones, orgtechniką, netgi skrynias su auksu išnešė. Žu­vo liftininkai, rūbininkai, bufetinin-kai, valytojai ir kiti aptarnaujančio personalo darbuotojai. Tai ne reich­stago padegimas, tai tūkstančio reichstagų padegimas. Po šitos pro­vokacijos JAV, pagrindinis pasaulio teroristas, pasakė: Spjaunam mes į visas JTO, į visas tarptautines teises, bet kurią šalį galime paskelbti tero­rizmo globėja ir ją bombarduoti.

Jeigu dar kas nors abejoja šita programa, pateiksiu oficialų raš­tą. 2000 m. rugsėjo 7 dieną HesaeucuMan zasema paskelbė Ig-natovo, informacinės analitinės agentūros prie Rusijos prezidento valdybos generalinio direktoriaus, pranešimą Rusijos strategija globa­liniame valdyme. Jame rašoma: Pagrindinis faktorius, veikiantis šiuolaikinius globalinius procesus, yra Pasaulinė vyriausybė. Reikia pri­pažinti, kad ši viršvyriausybinė struktūra labai efektyviai vykdo naujos pasaulinės tvarkos štabo vaidmenį. Tačiau savo darbe ji orientuojasi į elito, susijusio etnine giminyste, interesus. Šią padėtį, kai Pasaulinę valdžią uzurpavo chasi-dų-paramasonų grupė, reikia kuo greičiau taisyti. (...) Kliūtis mūsų ša­liai patekti į pasaulinės globaliza­cijos lyderių skaičių, yra ir nekonst­ruktyvi Pasaulinės valdžios pozici­ja, iškėlusi Auksinio milijardo teori­ją. Pasaulinė vyriausybė dirbtinai susiaurino skaičių žmonių ir šalių, kurios turi teisę dalyvauti globalinių procesų valdyme. Rusija, chasidų-paramasonų grupės nuomone, neturi patekti tarp tokių lyderių ir yra ver­tinama išimtinai kaip žaliavų šalti­nis naujoje pasaulinėje tvarkoje.

* * *

Kita nuomonė. Aukščiau išdės­tyta nuomonė iš dalies teisinga, bet toji tiesa perteikta per sąmokslo te­orijos prizmę. Auksinis milijardas jau seniai yra - tai tos pramoninės ir buvusios kolonijinės šalys, kurios ir anksčiau, ir dabar gyvena kitų, va­dinamojo Trečiojo pasaulio šalių, sąskaita. Jau senokai skelbiama, kad šeštadalis žmonijos (vienas mi­lijardas) sunaudoja didžiąją dalį vi­sų žemės resursų. Išnaikinti visų li­kusių penkių milijardų nereikia, nes kas gi aptarnaus auksinį milijardą? Tačiau reikia gerokai sumažinti gy­ventojų skaičių. Šia prasme iš tiesų vykdoma globalinė politika pagal principą: Tikslas pateisina priemo­nes. Globalinę politiką vykdo Di­džiojo septyneto šalys, Trišalė tary­ba (Trilateral Council), Tarptautinis valiutos fondas, Pasaulio bankas, tikriausiai ir JTO, UNESCO bei ki­tos tarptautinės organizacijos. Ką nors tikro pasakyti apie virš jų esan­čią struktūrą, kurią V. Zdanovas pa­vadino Trijų šimtų komitetu, labai sunku. Tikra yra tai, kad valdo pi­nigai, o svarbiausioji globalinės po­litikos vykdymo priemonė yra ži-niasklaida ir reklama. Taip pat tik­ra yra tai, kad vadinamoji „laisvo­ji" žiniasklaida yra globalinę politi­ką vykdančiųjų rankose.

V. Zdanovas viską grindžia są­mokslo teorija. Buvęs disidentas V. Bukovskis pateikia visai priešin­gą sąmokslo vaizdą. Interviu Brussels joumal Bukovskis sakė, kad 1992 metais jam pavyko gauti slap­tus sovietų dokumentus, kuriuose pateikti slapti 1985-1986 metų lai­kotarpio dokumentai.

Maskva slapta tarėsi su kairio­siomis Europos partijomis, bendro­mis jėgomis siekdama Europos Są­jungą paversti Socialistine Sąjunga su socialistinėmis struktūromis ir vėliau integruoti į sovietų valstybę. Štai kodėl ES struktūros labai pa­našios į buvusias sovietų struktūras. (http:llwww. brusselsjoumal. com/no-de/865)

Kaip matome, Bukovskio są­mokslo teorija teigia, kad Sovietų Sąjunga rengiasi sunaikinti ES. Dž. Kolemanas minėtoje knygoje Trijų šimtų komitetas teigia, jog Pa­saulinė vyriausybė siekia, kad JAV gyventojų skaičius iki 2050 metų bū­tų sumažintas iki 100 milijonų. Prie­šingai nei Ždanovas, jis teigia, kad Sovietų Sąjunga buvo pakviesta da­lyvauti pasaulio valdyme. Panašių sąmokslo teorijų yra daug.

Sąmokslo teorijos yra populia­rios, nes jos lengvai priimamos. Tam tikros jėgos jas netgi palaiko, nes tokias teorijas nesunku paneig­ti ir kartu diskredituoti jų skelbė­jus, o svarbiausia - užmaskuoti tik­rąją padėtį.

Globalinė politika remiasi T. Maltuso teorija, teigiančia, kad gy­ventojų skaičius didėja greičiau nei vartojimo reikmenys. Vienas iš di­džiausių globalinės politikos rūpes­čių yra gyventojų skaičiaus mažini­mas. Demografinė politika vykdo­ma V. Ždanovo minėtais metodais: alkoholiu, tabaku, narkotikais ir tvir­kinimu (tradicinės šeimos griovimu, homoseksualizmo platinimu, femi­nistinėmis nuotaikomis, lytinės orientacijos keitimu, tos pačios ly­ties santuokomis, sterilizacija ir t. t.). Rusiją galbūt daugiau paliečia alkoholis, tačiau visos tvirkinimo mados ateina iš Vakarų pasaulio, iš ten, kur gyvena „auksinis milijar­das". Beveik visose Europos šalyse mažėja gyventojų skaičius. Daugė­ja (kol kas) tik JAV gyventojų, ta­čiau jų daugėja spalvotųjų (kurie vis dar gimdo vaikus) sąskaita.

Naujausia tvirkinimo politikos pagimdyta mada yra childfree - tai žmonės, kurie paveikti žiniasklai-dos, nusprendžia negimdyti ir ne­auginti vaikų. Visas tvirkinimo po­litikos sukeltas madas įvardina, išbando ir jos padarinius pajunta tos šalys, kurias Ždanovas kaltina są­mokslo prieš kitas tautas organiza­vimu.

Pagrindinis klausimas - ar mes turėsime savo nuomonę ir atsilaiky­sime prieš pasaulinės politikos ins­piruojamas madas, kurios JAV ir ES šalyse yra įteisinamos įstatymais? Rusijai šiuo atžvilgiu yra lengviau, nes jai ES direktyvos nėra privalo­mos. O Lietuvai -jau privalomos...

Supraskime, kad tie įstatymai mažina ir mažins gyventojų skaičių tų šalių, kurios juos priėmė ar pri­ims. Galima manyti, kad Trijų šim­tų komitetui, jeigu jis yra, nesvarbu, kokios tautybės žmonės išliks, svar­bu, kad žmonių būtų mažiau arba bent nedaugėtų.

Pateikiame keletą priimamų įstatymų, atspindinčių pasaulinę politiką, pavyzdžių.

• Slaugės ir kitos sveikatos priežiūros darbuotojos privalo vengti terminų „mama" ir „tėtis". Tokį draudimą išleido Škotijos na­cionalinės sveikatos tarnyba, nes to­kie terminai gali įžeisti homoseksu­alų porų įsivaikintus vaikus. Taip pat direktyva draudžia terminus „vyras", „žmona" ir „santuoka", nes šie terminai išskiria lesbietes, gėjus ir biseksualus. Vietoj jų reikia var­toti „partneriai" ir „next of kin" (next of kin dažnai suprantamas kaip artimiausias kraujo giminaitis).

• Kalifornijos gubernatorius Arnoldas Švarcenegeris pasirašė įstatymą, kuris privers visas mo­kyklas be jokių išimčių propaguo­ti homoseksualinį gyvenimo būdą. Įstatymą SB1441 parėmė lesbiečių aktyvistė Sen. Sheila Kuehl (D-San-ta Monica). Dar kitas įstatymas SB 1437 reikalauja, kad mokyklos va­dovėliuose apie homoseksualumą, biseksualumą, transeksualumą ir transvestizmą būtų kalbama tik pozityviai.

• San Francisko 9-os apskrities apeliacinis teismas nustatė, kad mu­nicipaliteto darbdaviai gali cenzū­ruoti terminus „natūrali šeima", „vedybos" ir „šeimos vertybės" kaip nepakančią kalbą (aš hate speech). Teisės už šeimą centras dėl tokio sprendimo kreipėsi į JAV Aukščiausiąjį Teismą.

• Skirmantas Valiulis, žinomas kino, televizijos ir fotografijos kri­tikas, būti sukritikuotas nebijo. Įkū­ręs pirmąjį Lietuvoje erotikos mu­ziejų, laisvų pažiūrų publicistas pa­sisako ir už pornografijos įteisini­mą. Jo nuomone, žmonių pasirin­kimo teisė neturi būti ribojama jo­kiu atveju.

• Atstovų Rūmams pateiktas įstatymo projektas, pagal kurį sek­sualinių mažumų (homoseksualų) teisės įgaus išskirtinę federacinę apsaugą lyginant su religijos, rasės ir kt. teisėmis. Be kitų neigiamų da­lykų, toks įstatymas pastūmės į žo­džio ir religijos laisvės suvaržymus. Dėl to per pamokslus nebus galima užsiminti apie homoseksualinį elge­sį iš neigiamos pusės, o to nepaisan­čios bažnyčios neteks mokesčių lengvatų.

Pasaulinė politika nedaugina mūsų ydų, bet jas sumaniai išnaudo­ja. Blogis yra aktyvus ir jis organi-zuojasi. Jis tarsi piktžolės plinta greitai. Žmogaus ydos yra aukso ka­syklos įvairiems verslininkams ir kontrabandininkams. Juodasis ver­slas atneša tokius pinigus, kad jų pa­kanka ir įstatymų leidėjams. Inter-neto svetainė Balsas.lt (2007-03-22) pranešė, kad vien tik pornografijos pramonės pajamos yra didesnės, nei „Microsoft", „Google", „Ama-zon", „eBay", „Yahoo", „Apple", „Netilk" ir „EarthLink" kartu pa­ėmus. 2006 metais jos sudarė 97,06 mlrd. JAV dolerių.

Reikia iš visų jėgų stengtis, kad įstatymai nebūtų palankūs juoda­jam verslui, reikia apsaugoti vai­kus, tačiau pagrindinis priešas, su kuriuo reikia kovoti, yra mumy­se. Nebus paklausos - pasiūla pa­ti išnyks. Ar išliksime mes patys, ar išliks mūsų tauta, priklausys nuo mūsų asmeninių pastangų, kiek pajėgsime įveikti save, turint mintyje, kad išorinis priešas ne­snaudžia ir sumaniai išnaudoja mūsų silpnybes.

V Ždanovas pabrėžia asmeninių pastangų reikšmę. Ko gero, demo­kratinėje visuomenėje, kur dekla­ruojamos visokios laisvės, mūsų išli­kimą (ar išnykimą) lems būtent jos.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija