Atnaujintas 2008 m. liepos 4 d.
Nr. 51
(1644)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Seimo rūmuose -dvasingos knygos pristatymas

Jolita ŽUKAUSKIENĖ

Veprių klebonas kun. Bronislovas
Gimžauskas įsigijo ne vieną
piligrimės knygą
Autorės nuotrauka

Seimo parodų galerijoje vyko alytiškės Bi­rutės Žemaitytės knygų trilogijos „Pėsčiomis į Šventąją Žemę" pristatymas. Šio susitiki­mo iniciatorius - VO „SOS Vepriuose" di­rektorius Romas Petras Šaulys. Renginį vedė Seimo narė Irena Degutienė. Visų mylimą ir gerbiamą piligrimę, buvusią gydytoją - rea-nimatologę sveikino monsinjoras Alfonsas Svarinskas, kun. Ričardas Doveika, Panemu­nės katalikių moterų draugijos pirmininkė Alė Jurgaitienė, Veprių klebonas kun. Bro­nislovas Gimžauskas, čečėnų rašytojas Vahi-das Jelhojevas ir kiti svečiai. Tėvynės sąjun­gos pirmininkas Andrius Kubilius autorei įteikė padėkos raštą.

Sveikino autorę  

Seimo narė, vedusi renginį, pasveikino B. Žemaitytę - moterį, kuri savo meilę po kruopelytę dalija visiems Lietuvos žmonėms. I. Degutienė prasitarė, kad prieš pat šį susi­tikimą Socialinių reikalų ir darbo komiteto nariai svarstė šeimos politikos koncepciją ir sutarė, kad Lietuvoje motinystė bus gerbia­ma tik tuomet, jei moteris vaikus augins tei­sėtoje santuokoje. Kun. R. Doveika taręs pa­dėkos žodį rašytojai, pasidžiaugė, kad Lie­tuva - pirmoji valstybė pasaulyje, kuri sten­giasi gelbėti šeimą. Renginio iniciatorius R. P. Šaulys pasveikino visas mamas su artė­jančia švente ir gyvybe alsuojančiu pavasa­riu. Jis sakė, kad su knygos „Pėsčiomis į Šven­tąją Žemę“ autore pažįstamas jau daugelį metų. B. Žemaitytės knygos - tikras lobis, skatinantis visus prisiliesti prie tikėjimo pa­slapčių, paprastų stebuklų. R. P. Šaulys pa­dėkojo visiems, kurių dėka įvyko renginys: Irenai Degutienei, Egidijui Vareikiui, Ramū­nui Garbaravičiui, Andriui Kubiliui, UAB „Izobara" valdybos pirmininkui Juozui Ar-manavičiui, UAB „Aljuva" direktoriui Alvy­dui Polkai.

Su kryžiumi į Šventąją Žemę

Panemunės katalikių moterų draugijos pirmininkė A. Jurgaitienė pasidžiaugė, kad B. Žemaitytės knygos skleidžia grožį, tikėji­mą, krikščioniškąsias vertybes. Knygos auto­rė įveikė nelengvą piligriminę kelionę su kry­žiumi į Šventąją Žemę. Po širdies operacijos tai buvo didelis išbandymas, tačiau noras bu­vo didesnis ir svarbesnis už viską, ką buvo galima padaryti tuo laiku. Šiandien sesuo Bi­rutė išėjusi iš ligoninės reanimacijos atlieka tautos dvasinę reanimaciją. Pasak autorės, at­gailos ir atsiprašymo kelionėje piligrimai pa­matė daug grožio ir kančios. Regis, taip nese­niai Lietuvos tikintieji pėsčiomis su kryžiumi įveikė 3400 kilometrų kelią iš Vilniaus į Vati­kaną, vykusį 2003-iaisiais Viešpaties malonės metais. Po šio žygio visi tikintieji ir daugelis pasauliečių nekantriai laukė, kada pasirodys knyga su nuotraukomis, pasakojanti apie šią įspūdingą, sunkiai pakartojamą kelionę. Ir štai autorė jau išleido trečiąją šios knygos da­lį. Knygose - ne tik žygio aprašymas, bet ir daugybė kokybiškų nuotraukų. Pirmieji kny­gos vertinimai labai palankūs. Lietuvos ku­nigai, tikintieji, pasauliečiai šią knygą spėjo įsigyti Šiluvos atlaidų metu. Seime B.Žemai­tytė vos spėjo pasirašyti ant dažais kvepian­čių knygų. Renginio pabaigoje Deltuvos kul­tūros almanacho „Eskizai" redaktorius Vy­tautas Česnaitis įteikė „Eskizus" Seimo na­rei I. Degutienei ir rašytojai B. Žemaitytei.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija