Atnaujintas 2008 m. liepos 11 d.
Nr. 53
(1646)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Telšių vyskupijoje

Palangos dekanate

Kunigų jubiliejai ir Primicijos

Kunigas Robertas Romanovskis
po šv. Mišių kalbasi su tikinčiaisiais
Autorės nuotraukos

PALANGA. Birželio 15 dieną į Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų baž­nyčią susirinko parapijiečiai, svečiai, poilsiau­tojai iš įvairių Lietuvos miestų bei miestelių. Belaukiančius šv. Mišių pradžios džiugiai nu­teikė sakralinės muzikos jaunimo choras iš Kauno „Giesmė Lietuvai", jau trečią kartą giedojęs Palangos bažnyčioje.

Neseniai Palangos bažnyčioje iškilmingai pažymėtas kunigo Liudo Serapino 85-metis ir 60 metų kunigystės sukaktis. Tą pačią die­ną Palangos parapijos klebonas dekanas kan. dr. Algis Genutis atšventė 25 metų kunigystės sukaktį. Birželio 15 dieną naujai įšven­tintas kunigas Robertas Romanovskis auko­jo primicijines šv. Mišias padėkos intencija. Prieš septynerius metus Robertas iš Eišiškių įstojo į Telšių kunigų seminariją. Prieš metus buvo įšventintas diakonu ir paskirtas į Palangos bažnyčią, o gegužės 18 dieną Že­maičių Kalvarijoje įšventintas į kunigus. Tos dienos sv. Mišių padėkos intencija buvo tar­si susieta su Evangelija pagal Matą: „Pjūtis didelė, darbininkų maža. Melskime pjūties šeimininką, kad atsiųstų darbininkų į savo Pjūtį".

Šv. Mišių metu kunigas Andriejus pasa­kė pamokslą. Pagrindinės mintys buvo skir­tos kunigui Robertui. Pabaigoje jis palinkė­jo naujai įšventintam kunigui ramybės ir vi­dinės laisvės.

Pasibaigus šv. Mišioms kunigui Robertui už nuoširdumą, gerus pamokslus dėkojo, lin­kėjo malonių ir sveikino Šeimos centras ir pasauliečių pranciškonų bendruomenės at­stovai, Joskaudų kaimo bendruomenė ir Ma­rijos legiono atstovai.

Kunigas Robertas padėkojo Dievui už malonę, už Palangą, kur buvo visus metus, atvykusiems kunigams, kunigui Andriejui už labai gerus žodžius ir visiems tikintiesiems, kurie meldėsi už kunigus, ir prašė dar mels­tis.

Po šv. Mišių kunigas Robertas visiems ti­kintiesiems suteikė primicijinį palaiminimą.

Vladislava MAŽEIKIENĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija