Atnaujintas 2008 rugsėjo 5 d.
Nr. 67
(1660)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Telšių vyskupijoje

Telšių dekanate

Meldė šv. Roko užtarimo

Ministrantai ir adorantės su (iš kairės)
kunigu Sauliumi Tomošaičiu
ir kanauninku Jonu Petrauskiu

Procesijos metu šventorių
užpildė tikintieji

 VARNIAI. Iš dviejų šiame mieste esančių bažnyčių viena tituluota šv. Aleksandro titulu, tačiau joje nuo seno yra švenčiami ir varniškių pamėgti Šv. Roko atlaidai.

Rugpjūčio 17-ąją, sekmadienį, nors sinoptikai pranašavo gausų lietų, tą Viešpaties dieną virš Varnių nenukrito nė lašelis lietaus. Tik padange praplaukiantys debesys, o iš po jų pasirodanti saulutė su stiproku vėjeliu maloniai gaivino atlaidų dalyvius. Tie, kurie senokai buvo buvę Varniuose, pasidžiaugė atnaujinta, nudažyta ir labai gražiai sutvarkyta jaukia bažnyčia. Tai ilgamečio Varnių kunigo, dabar jau dekano kanauninko Jono Petrauskio įdėtas triūsas. Prieš porą metų jis, padedant rėmėjams, gražiai papuošė kažkada buvusią labai apleistą Šv. Aleksandro bažnytėlę. Kartu pasidžiaugta ir kita šio miestelio įžymybe bei puošmena – vyskupo Motiejaus Valančiaus ir dar ankstesnius laikus menančia Varnių Katedra – Šv. Petro ir Pauliaus bažnyčia. Ji irgi artėjančio Žemaičių Krikšto jubiliejui atnaujinta, restauruota, joje neseniai konsekruotas naujas altorius. Visu tuo ir rūpinosi nepailstantis, kupinas energijos ir vis dar jaunatviškai atrodantis kan. J. Petrauskis.

Pasigrožėję kasdien atjaunėjančiais Varniais, nemaži būriai tikinčiųjų susirinko į Šv. Aleksandro bažnytėlę dalyvauti Votyvos šv. Mišiose. Apsuptas būrio ministrantų ir priešais altorių suklupusių baltai pasidabinusių adorančių, pirmąsias tos dienos šv. Mišias aukojo dekanas kan. J. Petrauskis. Homiliją, susietą su šv. Roko gyvenimu, pasakė Telšių vyskupijos licėjaus direktorius, išvažiuojantis studijuoti į Romą, kun. Saulius Tomošaitis.

Gausiai susirinkusiems tikintiesiems į Sumos šv. Mišias, pritariant Varnių parapijos chorui, grojo dūdų orkestras (vadovai Juozas Laugalis ir Bronislovas Šedvilas). Iškilmingas šv. Mišias, skirtas nuoširdžiam pasimeldimui į šv. Roką, prašant jo pagalbos bei užtarimo, aukojo kun. S. Tomošaitis. Jis paskyrė dar vieną homiliją, susietą su šv. Roku, jo gyvenimu bei jo, kaip mūsų visų globėjo, nuveiktais darbais.

Iškilmingos  šv. Mišios, pagerbiant šv. Roką, meldžiant jo pagalbos bei užtarimo baigėsi iškilminga procesija aplink bažnyčią.

Petras Bražys

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija