Atnaujintas 2008 rugsėjo 5 d.
Nr. 67
(1660)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Maskolberniai ir „rusofobai“

Petras KATINAS

Dar 1937 metais NKVD sušaudytas įžymus

    Gruzijos poetas, didis patriotas Ticianas Tabidzė (1895-1937) NKVD rūsyje rašė:

...neužges tėvynės saulė,

Kuri tik mirusiems šalta,

Ir jeigu meilės šios netekčiau, –

Geriau po žemėm gult gyvam.

      (V. Rudoko vertimas)

Lygiai taip pat galvojo ir dešimtys tūkstančių Lietuvos partizanų, atidavusių savo gyvybes už tėvynės laisvę, taip pat tie, kurie Atgimimo pradžioje stojo į nepriklausomybės atkūrimo kelią. Laimei, tokių liko ir dabar, nepaisant to, kad per 18 nepriklausomybės metų okupantų tarnai, jų palikuonys, verslo magnatais tapę apsukrūs verteivos, niekur nedingę KGB kadrai siekė išmušti iš žmonių galvų ne tik tėvynės meilę, bet ir elementarų padorumą, pagarbą tautos tradicijoms. Jaunąją kartą užnuodijo nuo vaikystės į galvas kaltas malonumų, turto ir apskritai aukso veršio kultas. Imta net pulti ir niekinti tradicinę šeimos instituciją kaip atgyveną, religinio fanatizmo liekaną. Štai buvusi paksininkė, dabar socialdemokratė A. M. Pavilionienė skelbia pareiškimus apie skriaudžiamus Lietuvos homoseksualus, pažeidinėjamas jų teises ir klykia, jog Lietuva pagal toleranciją seksualinėms mažumoms esą atsidūrė paskutinėje vietoje Europoje. Kam reikalingi tie triukšmingi ir spalvingi fejerverkai? Pirmiausia, žinoma, dėl ant kulnų lipančių Seimo rinkimų. Juk vargu ar socdemai savo pirmose sąrašo eilutėse įrašys Aušrinę Mariją. Vis dėlto nepalyginsi su tokiomis partinėmis draugėmis kaip Milda Petrauskienė ar Irena Šiaulienė. Ir pinigų vargu ar jai atseikės. O tie vadinamieji netradicinių orientacijų iškrypėliai pinigų turi. Taip kaip ir jų globėjai bei užtarėjai Europoje – sušelps kiek reikės.

Apskritai prasidėjo tikras raganų, laumių, o ypač profesionalių mulkintojų balius. Tiksliau pasakius – balsų medžioklės sezonas. Prieinama iki visiško absurdo ir primityvizmo. Netgi negali įsivaizduoti žmogus, koks smegenų plovimo centras sugalvojo per visus laikraščius, pakelės reklamų stenduose spausdinamus „Gelbėtoju Nr. 2“ pasiskelbusio buvusio Seimo pirmininko Artūro Paulausko plakatus su užrašais: „Aš sunaikinau Lietuvoje mafiją!“, „Aš atvedžiau Lietuvą į ES ir NATO!“ ir taip toliau ir panašiai. Tokių savęs šlovinimų neleisdavo netgi pats Algirdas Mykolas su savo nomenklatūrine komanda. Štai tamstoms ir dar visai neseniai skambėję politologų ir politikos ekspertų pranašystės, kad A. Paulauską ir jo socialliberalus galima jau nurašyti. Nieko panašaus. Kažkam labai galingam ir įtakingam ir, aišku, turtingam labai prireikė jo paslaugų. Todėl dabar įsismaginęs ir ėmė skelbtis vieninteliu, „priverčiančiu valdžią dirbti“, o kai taps premjeru, gal po metų ir prezidentu – „Lietuvos valdžia bus atsakingose rankose“, nes, pasirodo, būdamas aplinkos ministru sustabdęs nelegalias statybas. Pasirodo, iš tiesų vieną pirtelę nugriovė. A. Paulauskui ant kulnų lipa „Šatrija“, atsiprašau – „valstietė“ Kazimira Prunskienė. Ji net išsišaipė iš kolegos ministro A. Paulausko ir jo šūkio. Esą jo partija dabar skelbiasi tarsi kokiais prievartautojais, o kodėl jis, taip ilgai buvęs Seimo pirmininku, neprivertė valdžios dirbti... Draugas Rolandas Paksas tokiais niekais neužsiima. Jis skraido ir važinėja po Lietuvą, netgi automobilių turgus aplanko, lydimas E. Klumbio, R. Ačo, ir ragina visus skambinti jo pagalbos telefonu. „Prezidentas Rolandas Paksas“ visus tuos žmonių, nukentėjusių nuo valdininkų, politikų ir biurokratų, skambučius įrašysiąs į partijos „Tvarka ir teisingumas“ juodąją knygą, o po laimėtų rinkimų tą knygą atsivers ir visus skriaudėjus labai skaudžiai nubaus.

Nubaus ir prezidentą Valdą Adamkų. Matyt, už tai, kad ryžtingai stojo prieš Rusijos agresiją Gruzijoje. Todėl „Fronto“ vadas Algirdas Paleckis, pasmerkęs V. Adamkų už nekaltai puolamą Rusiją, pareiškė prisidėsiąs prie paksininkų organizuojamos apkaltos prezidentui V. Adamkui. Kaip išdėstė dar viena aktyvistė, nenuilstanti visų reikalų žinovė ir visų kultūros reikalų specialistė Rūta Vanagaitė, tuo metu, kai didžiosios Europos valstybės gražiai bendrauja su Rusija, V. Adamkus ją grubiai užsipuola ir toliau šmeižia. O už tą šmeižimą Maskva užsuks dujų čiaupus, tada ir pakosėsime. Žodžiu, visi turime tylėti kaip pelės po šluota ir net necyptelti prieš Rusiją ir elgtis taip, kaip moko A. Paleckis su A. Pekeliūnu ar iš televizijų ekranų nebeišlendantis buvęs LDDP užsienio reikalų ministras Povilas Gylys, kuris pranešė, kad Lietuva, niekingų amerikonų sukurstyta, paskelbė naują „šaltąjį karą“...

Kad ir kaip ten būtų, bet prorusiškos jėgos, nors ir pešdamosi tarpusavyje dėl būsimų valdžios postų, faktiškai susijungė į vieną kumštį. Visiškai neatsitiktinai Lenkų rinkimų akcija, partija „Rusų aljansas“ ir dar apie 30 rusų, lenkų ir baltarusių organizacijų nusprendė eiti į spalio 12-osios rinkimus vienu sąrašu. O bendru fiureriu paskelbtas Lenkų rinkimų akcijos vadas Seimo narys Valdemaras Tomaševskis, pasak kolegių rusių damų, pasieks, kad būtų atšauktas nutarimas, reikalaujantis, kad Lietuvos laivų kapitonai ir jų pirmieji pavaduotojai kalbėtų tik valstybine kalba. Kita „skriaudžiamų“ vietinių rusų aktyvistė kažkokia Tamara Lochankina taip ir pareiškė: „Kartu mes jėga! Lenkų rinkimų akcijos, „Rusų aljanso“ partijos sąjungos sudarymo iniciatorius ir architektas yra Lenkų rinkimų akcijos lyderis Valdemaras Tomaševskis, kuris šiandien turi didelį autoritetą visuomenėje dėl jo užimamos principinės pozicijos. Todėl po Lenkų rinkimų akcijos ir V. Tomaševskio vėliava tapsime jėga“. Taigi, naujas Pilsudskis ar Dzeržinskis jau paskelbtas. Gal ir vėl kokią autonomiją paskelbs kaip nepriklausomybės atkūrimo pradžioje, ir jeigu prireiks, prašys Putino ir Medvedevo apginti.

Be jokios abejonės, kurstoma isterija, jog „įžeidę“ Rusiją neteksime dujų, naftos, netgi elektros, ne šiaip sau. Įtakingų ir turtingų pramonininkų dūsavimai, įspėjimai tiesiai nurodo, jog norėdami išvengti energetinės katastrofos, privalome balsuoti už tuos, kurie smerkia karo kurstytoją Gruzijos prezidentą, myli ir pasitiki Rusija. Žodžiu, turime pasodinti į valdžią pekeliūnus, mazuronius, ačus, paulauskus, Prunskienę su aktore Mainelyte, gal dar į liberalcentristų kandidatų gretas priimtą dainininkę Astą Pilypaitę ar kovoje už teisę auginti savo dukrą išgarsėjusią, neturinčią jokios politinės nuovokos ar įsitikinimų Ingą Rinau bei akmenų ar kitokių sunkenybių kilnotoją galiūną Žydrūną Savicką, ir tada viskas eis kaip iš pypkės. Todėl iki rinkimų Kremlius jokio dujų čiaupo tikrai neužsuks ir tankų iš Kaliningrado neįves. Visos viltys ir visos svajonės Maskvoje dedamos į rinkimus. Į būsimąją koaliciją – kolaborantinę ir ištikimą. Išgamų ir išdavikų niekada netrūko. Ypač dabar. Galima prisiminti, kad išgamomis tėvynės priešus, jos dvasios griaužėjus vadino Maironis, o „judošiais“ arba „šungalviais“ – Vincas Kudirka. Todėl gali atsitikti, jog neilgai trukus uždainuosime ne tik „naši Kėdainiai“, bet ir „naša Litva“. Ir taip gali atsitikti. Nes net ir poetas, publicistas, Jeilio universiteto profesorius Tomas Venclova pareiškė, kad „primityvi rusofobija skurdina mus pačius“. Mat, pasak profesoriaus, „kalbėti apie Rusiją kaip totalitarinę valstybę visgi nėra pagrindo“.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija