Atnaujintas 2008 rugsėjo 5 d.
Nr. 67
(1660)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Labas, rugsėji!

Levita Kiverienė

Marijonų gimnazijos gimnazistų programa

Marijonų gimnazijos Rugsėjo 1-osios
šventėje (iš kairės): Marijampolės
miesto meras Rolandas Jonikaitis,
gimnazijos direktorius
kun. dr. Vytautas Brilius,
Švietimo skyriaus vyriausiasis
specialistas bei gimnazijos kuratorius
Saulius Pangonis, gimnazijos
direktoriaus pavaduotoja ugdymui
Roma Paškevičienė ir vyskupas
Juozas Žemaitis
Autorės nuotraukos

Kai uždarai duris vasarai, atidarai langą rudeniui. Ruduo rašo laiškus pageltusiuose klevų lapuose, o gatvės pražysta gėlėmis ir vaikų šypsenomis. Rugsėjo 1- oji – tai visuomet nauji veidai, netikėti ir laukti susitikimai, šurmulys, linkėjimai stengtis ir siekti. Šis rugsėjis mums pirmasis, kai esame vėl gimnazija. Senoji Marijampolės marijonų gimnazija buvo įsteigta 1923 metais. Sėkmingai gyvavo ir išaugino Lietuvai daug žymių žmonių, išleido 12 abiturientų laidų, tačiau 1940-aisiais okupantų buvo uždaryta. Mokykla atkurta 1997 metais kunigų marijonų iniciatyva. Atkūrimo darbai vyko labai pamažu – tik 2000-aisiais įžengėme į suremontuotą senąjį pastatą, tačiau gimnazijos vardą dar reikėjo užsitarnauti.

2007 m. spalio mėnesį Marijampolės marijonų vidurinėje mokykloje buvo baigtas vykdyti Vidurinio ugdymo programos įgyvendinimo kokybės patikrinimas.

Gruodžio pabaigoje Lietuvos marijonų provincijos vyresnysis kun. dr. Vytautas Brilius, MIC, pasirašė dekretą pertvarkyti Marijampolės marijonų vidurinę mokyklą į Marijampolės marijonų gimnaziją. Šiandien esame vienintelė katalikiška gimnazija Marijampolės apskrityje, joje mokosi vaikai nuo 5-os iki 12-os klasės. Sėkmingai išleidome jau keturias abiturientų laidas. Šiemet gimnazijoje mokysis 393 mokiniai.

Rugsėjo 1-osios šventė prasidėjo šv. Mišiomis Šv. arkangelo Mykolo mažojoje Bazilikoje, jas aukojo vyskupas emeritas Juozapas Žemaitis, gimnazijos direktorius kun. dr. Vytautas Brilius, MIC, ir gimnazijos kapelionas kun. Linas Šipavičius. Po šv. Mišių suklegėjo gimnazijos kiemelis. Šventę pradėjo gimnazijos direktorius kun. dr. Vytautas Brilius, MIC. Jis pristatė atvykusius į šventę svečius – visų mylimą vyskupą Juozapą Žemaitį, miesto merą Rolandą Jonikaitį, Marijampolės Švietimo skyriaus vyriausiąjį specialistą bei gimnazijos kuratorių Saulių Pangonį. Svečiai sveikino visus sugrįžus į gimnaziją, linkėjo stiprybės ir tikėjimo (kai jėgos senka), susikaupimo, Dievo malonės, išminties. Gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Roma Raškevičienė linkėjo naujų akimirkų, galimybių, pasitikėjimo, gerų, našių ir prasmingų mokslo metų, perskaitė gimnazijos direktoriaus įsakymą ir apdovanojo geriausius moksleivius padėkos ir pagyrimo raštais.

Šventę vedė abiturientai. Jiems šis rugsėjis paskutinis mokykloje, todėl ilgai liks atmintyje, nes primins mokyklinių dienų, vaikystės pabaigą ir naują gyvenimo iššūkių, atsakingų apsisprendimų, brandos, neišvengiamos ateities pradžią.

Prasideda didelio darbymečio pradžia. Kūrybinį darbą pradėkime ne tik su knyga, bet ir su nuoširdžia malda. Brandinkime tikėjimo vertę. Rinkime šviesos spindulius iš mokslo, iš matytų gerų pavyzdžių, iš maldos, ir Dievo ramybė, pranoksianti bet kokį supratimą, sergės širdis bei mintis. Rugsėjo 1-oji – tai ir startas mūsų bendruomenės metų darbams. Stengsimės pateisinti Marijampolės marijonų gimnazijos lūkesčius – siekti kuo geresnių mokymosi rezultatų ir gražiais darbais liudyti visuomenei krikščioniškąsias vertybes.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija