Atnaujintas 2008 rugsėjo 10 d.
Nr. 68
(1661)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Lietuvos Sąjūdžio atgimimo keliu

Zigmas Tamakauskas

Po Lietuvos Sąjūdžio Kauno skyriaus
organizuotos piligriminės kelionės
į Šiluvą skyriaus tarybos pirmininkas
Raimundas Kaminskas (dešinėje)
ir jo pavaduotojas Zigmas Tamakauskas
maloniame susitikime su buvusiu partizanų
kapelionu mons. Eduardu Simaška,
švenčiančiu 99-ąjį savo gyvenimo sukaktį

„Sveiki, aš esu Raimundas Kaminskas“, – tokiais paprastais kukliais žodžiais prisistato Lietuvos Sąjūdžio reklaminiame lapelyje LS Kauno tarybos pirmininkas, Kauno medicinos universiteto Filosofijos ir socialinių mokslų katedros docentas, Kauno miesto savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijos pirmininkas Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų sąrašuose kandidatuojantis į Lietuvos Respublikos Seimą daugiamandatėje rinkimų apygardoje Raimundas Kaminskas. Sociologijos daktaras Raimundas Kaminskas Lietuvos Sąjūdžio Kauno tarybos pirmininku buvo išrinktas palyginti neseniai – tik praėjusiais metais, kada buvę miesto Sąjūdžio vadovai dažnai patyliukais, o kartais ir viešai skelbė šią visuomeninę organizaciją mirusia. O „kas mirė, to jau neprikelsi“, sakydavo jie. O vis dėlto lietuviškasis atgimimo Sąjūdis, vykęs įvairiomis formomis bei įvairiomis sąlygomis, prasidėjęs pirmosios lietuviškos knygos išleidimu XVI amžiaus viduryje, ir mūsų dienomis sutraukęs sovietinio imperializmo grandines, atvedęs Lietuvą į jos fizinio prisikėlimo aušrą, niekada nemirė. Tik gal šiek tiek buvo apsilpęs.


„Garsui“ linkėjo gyvuoti

Bronius VERTELKA

Žmonės iš kino pasaulio

Panevėžio kino centras „Garsas“ – ilgiausiai Lietuvoje veikiantis kino teatras – rugsėjo 4-ąją šventė savo 80 metų jubiliejų. Besirenkančius į iškilmes sutiko miesto Savivaldybės pučiamųjų orkestras „Panevėžio garsas“, vadovaujamas Remigijaus Vilio. Smagiai nuteikė ir žvitrios šio kolektyvo šokėjos. „Panevėžio garsas“ grojo ir Centro didžiojoje salėje, kurioje vyko jubiliejinės iškilmės. Jis atliko muzikos kūrinius iš populiarių kino filmų, dainavo Povilas Meškėla ir Indrė Grikšelytė.


Apie vertybes ir politiką

Valdas Kilpys

Pristatant knygą „Vertybės ir politika“:
architektas Audrys Karalius, sudarytoja
dr. Laima Andrikienė
ir kun. Kęstutis Kėvalas
Autoriaus nuotrauka

Rugsėjo 5 dieną Vytauto Didžiojo universiteto Katalikų teologijos fakulteto Didžiojoje auloje buvo pristatyta praėjusiais metais Vilniuje vykusioje konferencijoje sakytų pranešimų pagrindu europarlamentarės dr. Laimos Andrikienės sudaryta knyga „Vertybės ir politika“.

Kauno VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto Socialinės ir politinės teorijos katedros vedėjas prof. dr. Gintautas Mažeikis pabrėžė, kad pagrindinis klausimas, gvildenamos knygoje yra fundamentalizmo ir reliatyvizmo santykis ir net kova, ir pristatė knygoje sudėtus tekstus.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija