Atnaujintas 2008 rugsėjo 10 d.
Nr. 68
(1661)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Septyni laipteliai į tautos dvasinį atgimimą

Prof. Ona VOVERIENĖ

Tauta istorijoj – didvyrių žemėj,

Ne kartą mindyta, klupdyta ir tremta,

Ir vėl į gimtą žemę kojom remias,

Norėdama dvasingume atgaut save.

Vida Janauskaitė-Sereikienė

Tėvynės pažinimo draugija padovanojo man ir dar vieną kūrėją, poetę ir prozininkę Vidą Janauskaitę-Sereikienę. Su malonumu perskaičiau jos abi knygas: prozos ir poezijos knygą „Žemės vaisiai“ (Jonava, 2003) ir eilėraščių rinktinę „Septyni laipteliai“ (Jonava, 2005).


Parvesk į žemę pažadėtą…

Paskutinės Antano Paulavičiaus knygos „Parvesk į žemę pažadėtą (Kaunas, Naujasis lankas, 2007, 300 egz., 112 p., iliustr.) anotacijoje rašoma: „Poeto lyrinis herojus žino, kas yra Tėvynė, nes iškentėjęs tremtį, praėjęs sibirus; žino, kas yra laisvė, nes su ginklu dėl jos kovėsi ir žuvo mūšio lauke arba buvo sušaudytas, nesulaukęs laisvės ryto. Jis žino, kokios amžinos yra vertybės: Tikėjimas, Viltis ir Meilė“.


Knygnešių sienelės Matulaičiai

Kazys BLAŽEVIČIUS

Tautos istorijos panteone, Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje esančioje Knygnešių sienelėje, įrašytos dviejų Matulaičių – ūkininko Andriaus ir gydytojo Petro pavardės. Abu jie įrašyti tarp nukentėjusių knygnešių. Kas tie Matulaičiai, pasižymėję knygnešystės gadynėje, kad iš tūkstančių bendraminčių buvo atrinkti ir pateko tarp šimto labiausiai pasižymėjusiųjų?


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija