Atnaujintas 2008 rugsėjo 12 d.
Nr. 69
(1662)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Semkimės tiesos iš „XXI amžiaus“

Rugpjūčio 29 dieną Tėvynės sąjungos Panevėžio miesto ir Lietuvos krikščionių demokratų Panevėžio skyriai susirinko į  visuotinį jungiamąjį susirinkimą. Steigiamajame susirinkime dalyvius pasveikino vyskupas J. Kauneckas, palinkėjo konservatoriams persiimti krikščioniška dvasia, visada kovoti Jėzaus pavyzdžiu už varginguosius ir silpnuosius. Vyskupo nuomone, nė viena šiuo metu esanti valdžioje partija negina vargstančiųjų interesų.

Tėvynės sąjunga seniai atsisakė bendradarbiauti valdančiųjų partijų koalicijoje, protestuodama prieš sutarčių nesilaikymą, prieš nestabdomą korupciją. Seime Tėvynės sąjungos turi mažai balsų, kad lemtų palankius paprastiems piliečiams sprendimus, tačiau jos nariai aktyviai gina tiesą, tikėjimą, kenčiančius dėl valdžios savivalės. Jiems rūpi ir uždarinėjamos pradinės mokyklos, ir skriaudžiami žemdirbiai, ir nukentėjusi nuo Uspaskicho Budrevičienė.

Bėda ta, kad mūsų žmonės mieliau skaito komunistinę spaudą nei katalikiškos krypties laikraštį. Man širdį skauda, kad „XXI amžius“, publikuojantis tiek daug politinių aktualijų, kurios padeda susivokti gudriai rezgamose kairiųjų pinklėse, taip mažai populiarinamas. Sako, kad  žmonėms sunku skaityti. Ar ne per daug išlepom? Kažkas turi rašyti, kažkas dar turi skaityti ir dar kažkas turi už mus mąstyti! O kai mes tingime, nenorime žinoti tiesos, kas už mus tai padarys?

Kazys VILČINSKAS

Velžys, Panevėžio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija