Atnaujintas 2008 rugsėjo 12 d.
Nr. 69
(1662)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Nustebino klebono darbštumas

Esame uolūs „XXI amžiaus“ prenumeratoriai ir skaitytojai. Tai nuostabus mums, katalikams, skirtas laikraštis, kuriame randame daug gražaus pasiskaitymo ir vertingų minčių. Mūsų nuomone, kiekvienas katalikas turėtų užsiprenumeruoti ir skaityti šį krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštį ir tuo prisidėti prie jo leidybos. Labai vertiname ir skaitome „XXI amžių“, dėl to išdrįsome ir patys parašyti.

Aš, Angelė Dargužienė, gimiau ir užaugau Šilalės rajone netoli Pajūrio miestelio. Vaikystėje ir jaunystėje lankiau Pajūrio Švč. Trejybės bažnyčią. Visa mūsų šeima buvo labai tikinti. Ištekėjau už Šilutės rajono gyventojo, kurį laiką gyvenome mano tėviškėje. Paskui išsikėlėme gyventi į Klaipėdą. Į Pajūrį atvažiuodavome kasmet ir visuomet užsukdavome į bažnyčią. Mirus mano motinai, tai vyko vis rečiau...

Ir štai gegužės 18-ąją po šešerių metų mes ir vėl apsilankėme Pajūryje. Čia kaip tik vyko Švč. Trejybės atlaidai, kuriuos labai gražiai vedė ir puikų pamokslą pasakė iš Kauno atvykęs kunigas kanauninkas Petras Smilgys. Pilna bažnyčia tikinčiųjų, tarp jų daug vaikų ir jaunimo. Išvydome ir dabartinį Pajūrio parapijos kunigą kleboną Mykolą Petrauską. Likome sužavėti nuostabiais Švč. Trejybės atlaidais, bet labiausiai likome nustebinti gražiai sutvarkyta Pajūrio bažnyčia, šventoriumi, gėlynais, naujais laiptais. O šalia puikavosi šio klebono rūpesčiu renovuoti parapijos namai su estetiškai sutvarkyta aplinka. Čia pat ir išdidi Lurdo Švč. Mergelės Marijos koplyčia, sumūryta iš lauko akmenų. Koplyčioje, prie Dievo Motinos statulos, degė žvakės, sklido pamerktų rožių kvapas, suklaupę meldėsi žmonės...

Neiškentę paklausėm, kas sukūrė tokį grožį. Ne vienas pajūriškis atsakė, jog tai dabartinio Pajūrio parapijos klebono kun. M. Petrausko nuopelnas, ir pasiūlė nuvažiuoti ir į šio klebono aptarnaujamas Tenenių ir Didkiemio bažnyčias. Sakė, jog ir tenai stovi gražiai renovuoti šių parapijų namai, sutvarkyta aplinka. Dar daug gražių dalykų tą dieną išgirdome apie kun. M. Petrauską, jo atsidavimą kunigo pareigoms, triūsą rūpinantis trimis parapijomis. Gaila, kad nenufotografavome viso to grožio, tad patys atvažiuokite ir visa tai pamatysite savo akimis.

Pabaigoje dar kartą norime pakviesti visus, lankančius bažnyčią, užsiprenumeruoti ir skaityti „XXI amžių“. Ypač tai aktualu dabar, nes paskui gali būti per vėlu. Mums, katalikams, neparemti vienintelio katalikiško laikraščio būtų labai jau nekrikščioniška. Pagalvokime apie tai kiekvienas, besivadinantis kataliku.

Marytė ir Vincas Dargužiai

Klaipėda

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija