Atnaujintas 2008 spalio 1 d.
Nr. 74
(1667)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Pagerbti krašto kūrėjai

Rūta AVERKIENĖ

„Sidabrinės bitės“ laureatai –
tautodailininkė Irena Žukauskienė
ir kapelos „Periodas“
vadovas Valentinas Taraila

Senosios Varėnos Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje rugsėjo 21-ąją, sekmadienį, paminėtos čia gimusio Mikalojaus Konstantino Čiurlionio 133-osios gimimo metinės ir dvyliktąjį kartą įteikti garbingi apdovanojimai. „Sidabrinės bitės“ ženklu ir Savivaldybės kultūros premija apdovanoti šių metų „Sidabrinės bitės“ laureatai – tautodailininkė Irena Žukauskienė ir kapelos „Periodas“ vadovas Valentinas Taraila.

Paminėtos 133-osios M. K. Čiurlionio gimimo metinės

Iškilmingas renginys prasidėjo šv. Mišiomis, kurias už iškiliausią lietuvių tautos menininką M. K. Čiurlionį bei visus Varėnos krašto kūrėjus aukojo šio tradicinio renginio globėjas, Varėnos Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios klebonas kun. Pranciškus Čivilis, koncertavo vargonininkas Balys Vaitkus ir fleitininkas Giedrius Gelgotas, giedojo Senosios Varėnos A. Ryliškio vidurinės mokyklos moksleivių choras, vadovaujamas mokytojos Irenos Naujūnienės.

Darbščiausioms krašto bitutėms – „Sidabrinės bitės“

Po šv. Mišių Varėnos rajono savivaldybės bei rajono Kultūros ir meno tarybos iniciatyva šiemet jau dvyliktąjį kartą „Sidabrinės bitės“ buvo įsegtos labiausiai Varėnos krašto kultūrai ir menui nusipelniusiems žmonėms. Šiemet savivaldybės kultūros premija ir kultūros bei meno tarybos ženklu „Sidabrinė bitė“ už sėkmingą kūrybinę, visuomeninę veiklą, gamtos grožio įprasminimą paveiksluose, tautinių tradicijų puoselėjimą ir Varėnos krašto garsinimą Lietuvoje apdovanota tautodailininkė Irena Žukauskienė. Antrasis šių metų laureatas – Varėnos kultūros centro liaudiškos muzikos kapelos „Periodas“ vadovas Valentinas Taraila, apdovanotas už lietuviškos muzikos puoselėjimą ir aktyvią kūrybinę veiklą.

Laureatams, įsijungusiems į ankstesniųjų metų „sidabrinių bitučių“ būrį, „Sidabrinės bitės“ ženklus įsegė ir premijas įteikė Varėnos rajono savivaldybės meras Vidas Mikalauskas, o padėkas ir gėles – savivaldybės administracijos direktorius Algis Miškinis ir Švietimo, kultūros bei sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Regina Svirskienė. Sveikino Varėnos kultūros centro direktorė Marytė Stoškutė, ankstesnieji „Sidabrinės bitės“ laureatai, būrys artimųjų ir draugų.

Meras, kalbėdamas apie kultūrai ir menui nusipelniusius Varėnos krašto žmones, sakė, jog jam, kaip rajono vadovui, džiugu, kad rajone yra tokių žmonių, savo darbštumu pralenkiančių bites ir Varėnos kraštą garsinančių ne tik Lietuvoje, Europoje, bet ir pasaulyje yra labai daug.

Priešais altorių sustojusiems šių ir ankstesnių metų „Sidabrinės bitės“ laureatams rajono vadovas linkėjo kūrybinės energijos ir sėkmės dirbti Varėnos krašto labui. Po to visi šventės dalyviai bažnyčios parodų salėje apžiūrėjo šiemetės „bitutės“, tautodailininkės Irenos Žukauskienės tapybos ir kitų meno darbų parodą.

Varėna
Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija