Atnaujintas 2008 spalio 3 d.
Nr. 75
(1668)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Laiškas skaitytojams

Brangūs mano rašinių skaitytojai. Pirmiausiai sveikinu tuos skaitytojus, kurie dalyvauja Valstybės valdymo veikloje eidami kokias nors pareigas valdžioje ar valdžią rinkdami. Ypač jei tai daro panaudodami laisvę dalyvauti rinkimuose, politiškai apsišvietę patys ir šviesdami kitus LR piliečius. Tikiuosi, kad mano rašiniuose išsakomi ilgamete visuomenine ir politine patirtimi pagrįsti patarimai padeda Jums susipaisyti migla dangstomoje politikoje.

Jeigu jūs, brangūs skaitytojai, esate tarp tų, kurie skaito mano rašinius, bet nekreipia dėmesio į raginimus dalyvauti Lietuvos Respublikos valdymo darbuose, bandau šiuo priešrinkiminiu straipsniu priminti keletą svarbių tiesų. Tikrovė rodo, kad rinkimus dažnai nulemia vos kelių ar net vieno piliečio balsavimas ar nebalsavimas rinkimuose. Ne kartą lemia vienas balsas. Kad ir kaip būtų, jūs turite didelį svorį ir didelę atsakomybę šiais, 2008-ųjų Seimo rinkimų metais, ne tik skaityti, bet ir daryti. O „darymą“, kaip esu gal net iki įkyrėjimo rašęs, sudaro politinė veikla. Tikiuosi ji bus paremta mano ir kitų žinių tiesai atrasti siekiančių ir su patriotais skaitytojais žiniomis pasidalinančių spaudos kolegų ir kolegių informacija ir idėjomis. Ir man teko perskaityti nemažai patyrusių žurnalistų straipsnių, nušviečiančių padėtį. Su jų pagalba išvysčiau politinę uoslę, ne kartą padėjusią iš tolo užuosti „padvėsusią melo žiurkę“, siūlomą rožės vietoje.

Dėkingas skaitytojams, kurie savo padėkomis už „gerus straipsnius“ mane padrąsina ir paskatina rašyti spaudai. Ačiū už tai. Tačiau jau senokai supratau pilietinio apsišvietimo politikoje didžiulę svarbą. Šviestis ir su kitais žiniomis dalintis mane įpareigojo Lietuvos okupantų nužudytų lietuviškos žurnalistikos neprilygstamų žvaigždžių vėlės. Daugelis Lietuvos žurnalistų buvo NKVD KGB nužudyti rūsiuose ir stribų buveinėse. Daugelio rašytojų rankos pirštai pavirto ledo varvekliais Sibiro Gulage. Turbūt jų vėlių žvilgsniai iš nakties tamsos į sielą mūsų šiandieninės patriotinės ir bendros spaudos talentingus žurnalistus įpareigoja padėti savo plunksną ant Tautos Altoriaus. Didžiuojuos pagaliau atsidūręs tarp jų. Dar priespaudos dienų rezistencijoje ir atgimimo stebuklais nužymėtais laikais šių dienų mūsų patriotinės plunksnos didmoterės ir didvyriai grindė kelią ir šiam prie jų prisijungusiam buvusiam išeiviui, talkinančiam jiems Nepriklausomos Lietuvos spaudoje.

Tad, brangus skaitytojau, nutildyk tuos, kurie tik skundžiasi „bloga spauda“, nors ją savais centais dažnas pats remia. Atkreipk jų dėmesį į daugelio talentingų mano kolegų išmąstytus straipsnius. Daugink juos. Jei neišgali, surask, kas padaugintų, ir apšviesk tuos, kurie tūno už tamsos užtvaros. Savo pavyzdžiu paveiksi kitus. Nes ir skaitytojus įpareigoja okupanto nužudytos skaitytojų vėlės, kuriems gal atmerktos akys buvo užbertos svetimos žemės smėliu ar amžino įšalo ledu.

Šiandien savo pareigos jausmus nukreipkime į įvyksiančius 2008 metų Lietuvos Respublikos Seimo rinkimus. Ir tik vieną kartą tu, mielas skaitytojau, ir aš,  iš Dievo malonės plunksnos iš rankos dar nepaleidžiąs publicistas, petys į petį stovėdami prieš mūsų tautos dvasinį teismą, turėsime atsakyti į klausimą: „Ar bandei padaryti visa, kas tavo amžiaus, sveikatos, mokslo ir Dievo duotų sugebėjimų ribose buvo galima padaryti?“ Nes nuo mūsų atsakymų gali priklausyti, kokia bus mūsų, mūsų tautos, mūsų vaikų ir vaikaičių ateitis.

Pabaigai primenu vieną iš savo bandymų padėti šiuose Seimo rinkimuose padidinti gerų, bet, deja, nebalsuojančių, žmonių įsijungimą į balsuojančių patriotų gretas. Pagaminau 200 DVD diskelių su mano pokalbio įrašu: „Kad tiek kovų nenueitų veltui“. Juos yra gavę platinimui kelios organizacijos. Net pavieniai patriotai jį daugina ir skleidžia. Paprašykite, jei naujos technologijos nevaldote, Jums padėti jaunuolius, tuo įtrauksite ir jaunimą, apie ką dabar daug kalbama. Nemažai man žinomų patriotų tokią naujovišką priemonę teigiamai vertina, drįstu tai priminti ir jums.

Esu kai kam pataręs, kaip kuo anksčiau prieš Seimo rinkimus rasti tą tarp organizacijų ir veikėjų paskleistą diskelį: „ieškok lyg būtų paskleista 200 vokelių su 100 litų banknotu“.

Tad surimtėjęs grįžtu prie to, nuo ko pradėjau. Brangus skaitytojau, mano manymu, Seimo rinkimams artėjant negana tik skaityti. Reikia ir daryti!     

Pagarbiai

Vilius Bražėnas

Vilnius

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija