Atnaujintas 2008 m. spalio 8 d.
Nr. 76
(1669)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Lietuva – projektas „Rinkimai 2008“

Violeta Linkienė,

LSDS pirmininko pavaduotoja

Esu viena iš tų kelių dešimčių procentų (kaip teigia statistika) piliečių, kurie dažniau skaito internetinius dienraščius negu popierinį jų pavidalą. Rinkimai šiomis dienomis – karščiausia tema. Bene kiekviename internetiniame dienraštyje galima rasti specialią rubriką, skirtą rinkimams. Informacijos lyg ir pateikiama nemažai: galima rasti ir partijų dosje, ir jų programas, ir reitingus, ir apklausų anketas, analizuojančias kandidatų pažiūras, analitinius straipsnius, ir šiaip pamąstymus bei naujausias žinias. Tačiau akivaizdžiai užkliūna vienas faktas: šiuose rinkimuose dalyvauja 21 politinė partija, iš jų savo kandidatų sąrašus kelia 16 politinių organizacijų (tiesa, vienas sąrašas – „du viename“, t.y. dvi partijos vienoje koalicijoje), o informacija pateikiama tik apie kelias partijas.


Nemalonūs klausimai valdančiosioms  partijoms

Dr. Rimantas GINTARAS

A. Brazausko ir G. Kirkilo socialdemokratų partijos „avralas“ Lietuvoje

Ką reiškia rusiškas žodis „avralas“, žino tik vyresnio amžiaus žmonės, bet, kaip įsitikinau, nežino jaunimas. Paaiškinsiu pavyzdžiu. Komandiruotėje Riazanėje mano dviviečiame kambaryje buvo apgyvendintas rusas. Pasirodo, iš kažkokio Sibiro miesto jį atsiuntė į baigiamą statyti Riazanės rajoninę elektrinę, kurios statybos pabaiga vėlavo, todėl į Riazanę iš visos šalies buvo atsiųsta 5000 įvairių profesijų darbininkų ir imtasi ,,šturmuoti” statybą. Deja, valgykla gali pamaitinti tik 500 žmonių, kur apnakvydins – irgi niekas nežino. Prasidėjo girtuoklystės, muštynės, vagystės... Štai toks statybos arba kitų darbų ,,šturmavimas” rusiškai ir vadinamas „avralu“. Apie tokio šturmo darbų kokybę neverta ir kalbėti.


Yra būdų energetikos reikalus tvarkyti

Algimantas ZOLUBAS

Nepriklausomybės Akto signatarė kriminologė dr. Rūta Gajauskaitė ne kartą spaudoje pasisakė klausimais, susijusiais su senos Ignalinos atominės elektrinės (AE) uždarymu ir naujos statyba bei veiksmais, tikrai vertais kriminologų dėmesio, nes, anot jos, viena didžiausių apgavysčių, dešimt kartų pranokstančių Mažeikių aferą, šiandien yra Ignalinos AE veiklos pratęsimas bei naujos statyba. Antai rašinyje „Būti AE ar nebūti? Referendumo ruošimo šunkeliai“ („Lietuvos aidas“, 2008 10 01) autorė teigia: „Teisybė paprasta: turime elektrinių jėgainių devyniskart daugiau nei mums patiems reikia elektros, tačiau neturime tinklų į Vakarus, kad galėtume pelningai parduoti. Todėl priversti  pigiai pardavinėti buvusiam okupantui! Tačiau valdžia tai slepia ir meluoja tautai apie energijos stygių, kuro pabrangimą ir t. t., nes keldama šilumos kainas, tikriausia nemažą „atkatą“ nuplukdo į savo kišenes?...“ Ir visa tai – per tą prakeiktą „socialdemokratinį“ godumą!


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija