Atnaujintas 2008 m. spalio 10 d.
Nr. 77
(1670)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Paminėjo šv. Kazimierą

Kan. teol. lic. Andriejus Sabaliauskas

Spalio 2-oji vėl sukvietė maldininkus iš visos Telšių vyskupijos ir Mažeikių dekanato (ši atlaidų diena buvo jiems skirta) į Žemaičių Kalvarijos šventovę.

Prieš Sumą Bazilikoje buvo kalbama rožinio malda. Sumos šv. Mišias, kurioms vadovavo Telšių vyskupas dr. Jonas Boruta, SJ, koncelebravo Telšių vyskupo generalvikaras prel. dr. J. Šiurys, Telšių vyskupo V. Borisevičiaus kunigų seminarijos vicerektorius kun. lic. V. Ačas, Mažeikių dekanas kan. Z. Degutis ir dar keletas kunigų. Šv. Mišioms asistavo Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos klierikai, giedojo Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos choras.

Pamokslo metu vyskupas kalbėjo apie šv. Kazimierą – Lietuvos ir jaunimo globėją, kviesdamas kiekvieną sekti šio šventojo pavyzdžiu. Šiemet švenčiamos 550-osios šv. Kazimiero gimimo metinės, o tai puiki proga vėl prisiminti Lietuvos ir jaunimo globėją ir dar geriau jį pažinti. Ekscelencija susirinkusiesiems maldininkams išsamiai pristatė šv. Kazimiero asmenybę, jo veiklą ir ypatingą meilę Dievo Motinai Švč. M. Marijai. Pasižymėjęs šventu gyvenimu, išmintimi, gerumu, pamaldumu ir sugebėjimu puikiai orientuotis valstybės politikoje karalaitis Kazimieras, nesulaukęs nė 30 metų, mirė Gardino pilyje, netoli Vilniaus. Vyskupas ragino tikinčiuosius pasitikėti šiuo dangiškuoju globėju, prašant jo pagalbos ir paramos mūsų jaunimui ir visai tėvynei Lietuvai einant tikrųjų vertybių keliu.

Paskui klierikai tikintiesiems išdalino ir atvirutes su informacija apie šv. Kazimierą, kad grįžę į savo namus dar kartą galėtų pamąstyti apie mūsų tautos globėją.

Po pamokslo ir Tikėjimo išpažinimo Telšių vyskupas J. Boruta, SJ, pašventino jo paties iš Lurdo parvežtą jubiliejinį rožančių, kuris bus keliaujantis Marijos rožančius. Šis rožančius pirmiausia keliaus ten, kur tikintieji rinksis kalbėti rožančiaus maldos, ir tokiu būdu šis Telšių vyskupo padovanotas ir pašventintas rožančius keliaus po visas Telšių vyskupijos parapijas.     

Po Sumos šv. Mišių Bazilikoje buvo giedami Kalvarijos Kalnai, apmąstoma Jėzaus Kristaus kančios už mūsų nuodėmes prasmė, melstasi Šventojo Tėvo intencija, kad pelnytų visuotinius atlaidus. Atsisveikindamas su maldininkais Telšių ganytojas visus kvietė atvykti į Baziliką spalio 12 dieną, kai bus iškilmingai minimos Žemaičių Kalvarijos Dievo Motinos su Kūdikiu – Krikščioniškų šeimų Karalienės paveikslo – antrosios karūnavimo metinės.

Žemaičių Kalvarija,
Plungės rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija