Atnaujintas 2008 m. spalio 15 d.
Nr. 78
(1671)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Lietuvos Kolpingo draugijai – 15 metų

Rūta Kazlauskaitė

Iš kairės: Kauno arkivyskupas Sigitas
Tamkevičius, apaštališkasis nuncijus
arkivyskupas Peteris Stephanas
Zurbriggenas, Lietuvos Kolpingo
draugijos valdybos pirmininkas
kanauninkas Saulius Filipavičius,
Panevėžio vyskupas emeritas Juozas
Preikšas ir Šveicarijos Kolpingo
draugijos nacionalinis sekretorius
Bernhard Burger

Spalio 4 dieną Kaune buvo minima Lietuvos Kolpingo draugijos 15 metų veiklos  sukaktis. Šv. Mišios buvo aukojamos Kauno Šv. Pranciškaus Ksavero (Jėzuitų) bažnyčioje, o vėliau vyko šventinis renginys.

Šventiniame renginyje dalyvavo apaštališkasis nuncijus arkivyskupas Peteris Stephanas Zurbriggenas, Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius, Vokietijos ambasados Lietuvoje kultūros atašė Irja Berg, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, prezidentūros, apskrities bei miesto valdžios atstovai. Į renginį atvyko gausus būrys kolpingiečių  iš Vokietijos, Šveicarijos bei Pietų Tirolio, taip pat Lietuvos Kolpingo šeimų.


Apie žmogaus kūrybiškumą, atsakingą laisvę ir asmenybės vystymą

Rugsėjo 27 dieną, šeštadienį, Vilniaus pedagoginio universiteto aktų salėje įvyko „Lietuvos Caritas“ organizuojamų „Socialinių seminarų“ ciklo antroji tarptautinė konferencija „Socialinė rinkos ekonomika kaip solidarios visuomenės bazė“. Šį kartą konferencija rengta bendradarbiaujant su Vilniaus pedagoginio universiteto Akademine sielovada.

Jaukioje salėje susirinkę svečiai ir lektoriai iš Vokietijos, Lietuvos dvasininkijos atstovai, įvairių Lietuvos nevyriausybinių organizacijų, vyskupijų „Caritas“ padalinių darbuotojai ir savanoriai, VPU akademinės bendruomenės nariai bei daugelis kitų susidomėjusių klausė pranešimų ir diskutavo socialinės rinkos ekonomikos reikšmingumo šiuolaikinei visuomenei klausimais.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija