Atnaujintas 2008 m. spalio 17 d.
Nr. 79
(1672)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Tai jau tradicija

Jau trečią kartą spalio mėnesį Miežiškiuose sujudimas. Miežiškietės puošia bažnyčią rožinėmis gervelėmis, tupinčiomis šiaudų lizdeliuose – tai bibliotekininkės A. Švaikauskienės išmonė. Įeinančių į bažnyčią krūtinės puošiamos rožiniais kaspinėliais, jiems dalinamos koncerto programos, projekto „Nedelsk“ leidiniai. Taip gražiai sutikti miežiškėnai ir jų svečiai rinkosi į šv. Mišias, skirtas nuo krūties vėžio mirusioms ir sergančioms moterims.

Klebonas kun. Rimantas Visockis kviečia maldai už sergančias ir mirusias moteris, primindamas, kad šeimos turėtų rūpintis savo sveikata ir melsti Dievą pagalbos. Kunigas pakviečia dalyvauti sakralinės muzikos koncerte. Taip organizuotai prasidėjo iškilmingos pamaldos, jau tapusios tradicija. Maldininkus sutelkė vietos solistų I. Paliukaitės ir J. Bartulio atliekama Ž. Bizė giesmė „Malda“. Kartu su visais meldėsi projekto „Nedelsk“ iniciatorė Agnė Zuokienė, kurios „Maldą“ po homilijos perskaitė Laura ir Živilė.

Po šv. Mišių koncertavo vokalinis kvartetas „Camerata“, a capella atlikęs kompozitorių V. Augustino („Tėve mūsų“), J. S. Bacho („Arija“), V. Paltanavičiaus („Kyrie“, „Ave Marija“) kūrinius.

Po koncerto kalbėjusi A. Zuokienė pabrėžė, kaip svarbu laiku įspėti ligą, kaip reikia rūpintis vieniems kitais ir savo sveikata, palinkėjo stiprybės, sielos giedrumo, dvasios pilnatvės. Projekto „Nedelsk“ gerosios valios ambasadorė Panevėžio rajonui V. Karklytė padėkojo ir atlikėjoms, ir viešnioms, ir visiems parapijiečiams už dalyvavimą, linkėdama fizinės ir dvasinės sveikatos.

Baigiantis maldoms už krūties vėžiu sergančias ir mirusias moteris, pasipylė rožinių pagalvėlių lietus. Jomis buvo apdovanotos kvarteto dainininkės ir aktyviai projekte „Nedelsk“ dalyvaujantys žmonės. Išeinantys dėkojo rengėjoms už dvasingą programą ir linkėjo, kad toksai susitelkimas taptų tradicija.

Ona Bartulytė,

Miežiškiai, Panevėžio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija